Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki Nedir ve Reiki'yi Öğrenmek

Reiki Nedir ve Reiki'yi Öğrenmek
 


Reiki kökleri çok eskilere dayanan kişisel gelişimi de içeren bir şifa tekniğidir. Evrensel Yaşam Gücü anlamında Japonca bir sözcüktür. İki kelimeden oluşur. REİ ve Kİ... REİKİ...
REİ: Kelime anlamı “ evrensel” demektir. Tanrısal bilgelik, yüksek benliğimizden gelen bilgi, ruhsal bilgelik. Kİ: “Yaşam enerjisi” veya yaşam gücü anlamındadır. Çince “CHİ”, Japonca “Kİ” olarak geçer. “Kİ” enerjisi her canlıda olup evrenin en temel enerjisidir.
Reiki enerjisi içimizde doğuştan var olanı yeniden hatırlamadır. Bedenimizin ağrıyan bir yerine veya yaralandığımızda ellerimizi kullanmak, ellerimiz ile kendimize şifa vermek doğal bir iç güdüdür. Anneler bunu çocuklarına hep yapar. Annelerin çocuklarına dokunuşlarında daima içten gelen bir sevgi ve özen vardır. Reikiyi bioenerji ile karıştırmamak gerekir. Reiki enerjisi tümüyle pozitif bir enerji kullanım yöntemidir. En çok bilinen şifa formlarından biridir. Koşullar ne olursa olsun hiçbir canlıya zarar vermez. Reiki enerjisini hayatımızın her alanında kullanabiliriz. Reiki doğaüstü değil doğal bir enerjidir. Reiki enerji frekansı koşulsuz sevginin iyileştirici gücün ışığın titreşimlerini içeren bilinci olan bir şifa enerjisidir.
Reiki enerjisini kullanmak aktarmak isteyen herkese açıktır. Yaşarken öğreniyor ve deneyimlerimizi oluşturuyoruz. Bir yerden başlayarak ustalaşma çabası içindeyiz.
Reiki enerjisi içimizdeki gerçek “BEN”i keşfederek kişisel gelişim sürecinin ateşler.
Zihnin ürettiği düşünceler ile duygular oluşur. Beden bu duygulara göre pozitif veya negatif titreşir. Beden fiziksel sonuçları olumlu veya olumsuz olarak yaşar.
Reiki uygulamaları hastalıkların hem zihinsel hem fiziksel nedenlerinin şifalanmasına yardım eder. Farkındalık duygusu gelişir. Gelişen farkındalık ile aranan çözümlere pozitif bakış açısı kazandırır.
Reiki ile bir değişim süreci ateşlenir.
Reikiyi teknik olarak öğrenmek ve uygulamak bir Reiki öğretmeninden uyumlama almak ile mümkündür. Uyumlama, inisiyasyon (ilk temas, başlatma) olarak da adlandırılır. Uyumlama ile kişiden kişiye geçirilir, bedene direkt aktarım ile kişi Reiki ye kanal olur. Dileyen herkes bu uyumlamayı alarak Reiki ye kanal olabilir. Özel bir yetenek gerektirmez. Şifayı vermenin en güvenli yoludur.
Reiki Ne Değildir?
Dini bir öğreti değildir, hiçbir dine ait değildir, hiçbir dine hizmet etmez.
Tarikat değildir. Hiçbir inanca ters düşmez.
Tıbbın yerine geçmez. Reiki ye “Alternatif Tıp” demek doğru değildir. Reiki enerjisi tıbbın yanında yer alır ve iyileşme sürecinin hızlandırır.
Reiki ile amaç teşhis koymak değildir.
Reiki Eğitimleri:
1. Aşama Reiki Eğitimi:
Öğrenciye uyumlama yolu ile enerji aktarımı yapılır. Kişi yaşamı boyunca kullanabileceği Reiki enerjisine açılır.
Bu aşamada bedensel şifa esas alınır. Kişinin kendisine ve başkalarına Reikiyi uygulayabileceği ortamı ve el pozisyonları öğretilir. Aura, çakra bilgileri anlatılır. Çakra dengelemesi öğretilir. Günlük hayatta Reiki kullanımı anlatılır.
Reikinin 5 prensibi anlatılır.
Kişi Reikinin tarihçesi hakkında bilgilendirilir.

2. Aşama Reiki Eğitimi:
Bu aşama, birinci aşamadan en az 1 ay veya 3 ay veya kişi kendini hazır hissettiğinde verilmelidir.
2. aşamada zihinsel – duygusal şifa esastır. Bu aşamada uzağa çalışma öğretilir. Öğrenciye Reiki sembolleri bu aşamada verilir.
Sembollerin anlamları, kullanımında çizimleri ve önemi üzerinde durulur. Öğrencinin sembolleri ezberlemesi sağlanır.
Öğrenciye sembollerle kendisine ve başkalarına uygulayacağı çalışmalar öğretilir.
Bu aşamada 3 sembol vardır.
Güç Sembolü
Duygusal/Zihinsel Şifa Sembolü
Uzaklık Sembolü.

3. Aşama Reiki Eğitimi :
Reiki Master olmak ve sistemi öğretmeye başlamak için bir adımdır.
2. aşama eğitimden 1 yıl sonra önerilir.
Bu aşama 3-A ve 3-B olmak üzere bölüme ayrılır.
3-A aşamasında öğrenciye master uyumlaması yapılır. Master sembolüne inisiye edilir. Sembolün önemi ve sembolle uygulanacak çalışmalar anlatılır.
İlave meditasyonlar verilir.
3-B aşamasında öğretmenlik uyumlaması yapılır. İnisiyasyonların nasıl yapıldığı ve öğretmenlik sorumluluğu anlatılır. Reiki eğitimlerinin detayları tekrar hatırlatılır. Öğrenci ve öğretmen arasında yaşanan çok özel muhteşem anlardır.
 
Toplam blog
: 18
: 716
Kayıt tarihi
: 19.02.07
 
 

İstanbul Tarabya’da özgür bir çocukluk yaşadım. Komşularımız vardı rum, ermeni, yahudi, laz... Arkad..