Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Öfkenize yenilmeyin

Öfkenize yenilmeyin
 

Bir adam bir gun yillarca calisarak biriktirdigi parasina yeni bir araba almis, evlerinin onundeki bahceye parketmis. Daha henuz arabadan, soyle bir keyf catip gezmeden once, birde negorsun, hahcede elinde bir cekicle, uc yasindaki oglu Ali Can arabnin kaportasina sevinc cigliklari atarak vuruyor ve boylece arabayi mahvediyor. Adam koszrak Ali Can'in elindeki cekici alarak ofkesine hakim olamayip, Ali Can'in elerine vurmaya baslamis. Aradan biraz zaman gecince adam, sakinlesmis ve hemen 3 yasindaki Ali Cani, kaptigi gibi hastaneye goturmus.

Hastanede, rotgen cekildikten sonra, Ali Can'in parmaklarinin kirilmis ve kirilan kemiklerin zedelenmis oldugu anlasildi. doktor zedelenen parmaklari, kurtarmaya calistiys'da, elinden birsey gelmemis ve Ali canin iki elinin parmaklarini kesmek zorunda kalmis. Ali Can hastaneden ciktiginda, sargili ellerini fark etmis ve gayet masum bir tavirla, "Babacigim arabana cekicle vurdugum icin cok uzuldum" demis.
Yolda giderken babasina "Babacigim, Parmaklarim ne zaman yeniden cikacak?" Babasi bu duruma dayanamamis ve intihar etmis.

Sevdiginiz kisilere, kizdiginizda, bir bebek agladiginda, evdeki cocuklariniz her hangi bir seyleri kirdiginda bu hikayeyi aklinizdan gecirin, once biraz dusunun. Ofkenizin kontrol'dan cikinca ne hallere gelebilecegini, Kirilan bir esyanin yerine yenisi alinir, zedelenen arabanin kaportasi yapilir, ama kesilen parmaklar, incinen duygular onarilamaz. Kizginlik aninda ofkenin kontrolu zordur, farkina varmadan buyuk hatalar yapabiliriz. dusunulmeden, ofkeyle yapilan seyler, bizleri omur boyu rahatsiz eder.Durun, Dusunun karar vermeden once derin bir nefes alin, yerinizi degistirin, sabirli olun ve anlayis gosterin.

Saygilarimla,

Mustafa Ucman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..