Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Rekabeti arttırmak play off ile mümkün

TÜRK FUTBOLu dünyada 33 cü sırada. Avrupa nın en büyük bütçeli liglerinden biriyiz oysa. CL ye 2 takım ile katılıyoruz , UEFA da ise 3 takımımız var.

Bu durumu değiştirmek istiyormuyuz? Hani CL ye 4 takım ile gitsek kötü mü olur? Yoksa gelirler bölünecek diye karşı mı çıkıyoruz?

UEFA  da neden takımlarımız gruplara dahi kalamıyor? Lig şampiyonluğunun getirisi daha mı çok? Bu yıl uygulamaya geçirlen play off a neden medya karşı? Digitürk istediği için mi?

Neden Galatasaray sürekli play off a karşı? Şampiyonluk kupasına biran önce mi kavuşmak istiyor? Yoksa güvensizliğin yarattığı bir korku mu var?

TÜRK FUTBOLu yükselecek ise önemli Avrupa maçlarına konsantre olması için Lig şampiyonluk yarışı mart nisan ve mayıs aylarına alınmalıdır. Böylece kulüpler Avrupa maçlarına daha iyi çıkabilirler. Milli maçlar da da ayni düşünce içinde yılın son dönemine bırakılması mantıklı olacaktır.

Bunun yanında gerek seyirci olgunlaşması ve gerekde oyuncuların rekabeti için derbi olarak adlandırılan maç sayılarının artması da faydalı olacaktır.

Bütün bu sorular PLAY OFF içinde çözümlenecektir.

Zamanında "ŞU OKULLAR OLMASA MİLLİ EĞTİMİ NE KADAR İYİ YÖNETİRDİM " diye bakan örneğinde olduğu gibi, maç sayısının artmasından kim şikayet eder. Oynadığı maçlardan para kazanan ve sebebi hikmeti maç oynamak olan takımların maç fazlasından şikayet etme nedeni nasıl anlaşılır?

TÜRK FUTBOL u işi bilen insanların yönetiminde mi? Yönetenler bu ülke yi ne kadar düşünüyorlar? Bu soruların pozitif yanıtları var ise , konuşanlar farkılılık yaratmak için DELİ yi oynamıyorsa, ya da bir kuyu ya atılacak taş peşinde değilse

O zaman, bu yıl belki biraz aceleye gelen play off, gerekli düzeltmeleri yapılarak gelecek yıl devam eder .

Beklemek, zaman her sorunun yanıtı verecektir.  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..