Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '10

 
Kategori
Üniversiteler
 

Rektör’ün tafrası

Rektör’ün tafrası
 

“Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü´ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'ye ''Hayırlı olsun'' ziyaretinde bulundu.” (1)

Sonra bir karmaşa oldu; öğrenciler meydana çıktı..

Rektörde bir kabarmaklar, bir horozlanmaklar… Aman aman.. Efendim. neymiş, bir misafire bu yapılır mıymış…

Neymiş, Üniversiteye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gelmiş… Öğrenciler, anladığım kadarıyla ufak çapta bir karşılama töreni hazırlamışlar.

AKP bıyıklı Rektör öğrencilere bir kızıyor, bir kızıyor deme gitsin.. “Ben hepinizi okuldan atarım.. “ demeler, Afralar, tafralar.. Göstermiyor ama, Tam bir AKP’li … Bunlar yeni model, GÜL MODELİ, Rektörler…

Üniversitelerin bu Rektörlerle çok başı ağrıyacak… Gerçi, yeni Rektör, genel bütçeden üniversiteye iyi bir para almış. Bakan Bülent Arıç, hiç merak etme, yetmezse daha da veririz diyor ama.. Tabii bu, Rektör’ün neler yapacağına, ne gibi yararlıklar göstereceğine bağlı.. Yakında görürüz.. !

Maşallah, eskiden siyasiler korkarlardı üniversitelerin semtine uğramaktan, şimdi hiç korkmuyorlar.. Bazı ahbap bildikleri üniversitelere, ellerini kollarını sallaya sallaya geliyorlar.. Burası da bizim, der gibi…

Bu molla bıyıklı hocalarla artık üniversiteler, tam bir medreseye dönmeye başladılar.. Yep yeni kadrolar ihdas ediliyor… İmam kadroları, Gassal kadroları.. Bunlar üniversiteye çok gerekli.. Bakalım yarın kim öle, kim kala…

Belki, daha şanlı ve bizden olsun diye üniversiteleri “Medrese” diye adlandırsalar daha iyi olur… Olur mu olur.. Üniversite (University) İngilizce’den devşirme bir kelime; üniversite’ye (EVRENKENT) diyecekleri halleri yok ki.. Eskiden üniversitelerin dış şubelerine ‘Yerleşke” deniliyordu. Bunlar geldikten sonra “Yerleşke” ler hep “Kampus” oldu… Öyle fazla Türkçe’ye de gerek yok.. Biraz İngilizce, biraz Arapça idare edip gideriz..

İmam kadrosu, gassal kadrosu.. Üniversiteye başka ne kadroları bulabilirler..? Yavaş yavaş ortaya çıkar… Kadroları çok çabuk değiştirmezlerse, bu medreseleşme işi çabuk olamaz.. Acele etmeleri gerekir.. Her üniversitede bir ilahiyat, iki imam hatip okulu filan açmak lazım. Olmazsa her üniversiteye iki tane daha İlahiyat fakültesi daha eklemek lazım… Bunlar bir memlekete çok lazım… Yoksa Başbakan, önemli Bakanlar nereden yetişecek? Bu okullardan… Teşvik etmek gerekir.. Özendirmek gerekir efendim.. Hem, Başbakanımız, İmam hatip Okulu’nu ziyaret ettiğinde bu okulların yararlarını nasıl bir bir anlattı..

Edebiyatmış, felsefeymiş, sosyoloji’miş.. Bunlar boş şeyler! Bilimi bırakıp ilmin peşine düşelim.. Çünkü öyle bir nesil… Bizi bekliyor. Evet yeni nesil, ilmi nücum’la uğraşacak.. Bakın Evlendirme Programlarına; ilk sordukları soru: “Burcun ne ?” El cevap: “Burcum Yengeç.. Yükselenim . Yay…“ İşe bak, artık burçlara bakmadan kimse dışarıya adım atmayacak.. Yeni ilim alanları açıldı da bizim haberimiz yok.. Üniversitelere Astrolog ya da İlmi Nücumcu kadroları da lazım olabilir..? Olabilir mi? Bilemiyorum. Sadece soruyorum..

Ya, aslında … Bütün Yeni Rektörlerin Burçlarını ve “Yükselen Burçlarını” öğrenmek isterdim.. Acaba ne derlerdi?

Sayın okurum.. Yeni Rektörlerin burçlarını sizler bulup çıkarın bakalım. Bu size ev ödevi… Umarım, Milli Eğitim Bakanı’na sorulan kadar, zor bir soru değildir bu.. Çalışın, çalışın, çalışan kazanır.. Beş oyla Rektör bile olabilir.. Ne sandınız… İşin içinden çıkamadıysanız.. Yeni yapılan Horoskop’lara bakabilirsiniz.. Artık, benden, Medreselerde kopya çekmek serbest.. Heyyy… İyisiniz, iyisiniz..Hadi.

…………………………

(1) http://www.dha.com.tr/celal-bayar-universitesi-bulent-arinc-protesto-rektor-tartisma-son-dakika-haberi_131385.html

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..