Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '09

 
Kategori
Dünya
 

Rio diye bir yer

Rio malum Brezilyanin başkenti. Dünyanın futbol fabrikası adeta. Fakat onu ünlü yapan sadece bu özelliği değil. Aslında Brezilya'nın kahveside meşhur, sahilleride. Ama bir Rio Karnavalı var ki sormayın gitsin. Dünyada akla gelebilecek her türlü rezilliğin başkenti sanki. Dünya da böyle bir şehir yok zaten daha başka. Yada ben bilmiyorum.

Brezilya ismini sanırım kahve ve futboldan çok Rio Karnavalı ile dünyaya kendini daha fazla tanıtıyor. Çünkü buraya sadece bu karnaval için gelen milyonlarca turist var. Ciddi bir para girişi. Çünkü Brezilya gelişmekte olan bir ülke ama turizm geliri çok ciddi boyutlarda. En büyük pastadan biride bu karnaval. Öyle ki, bir nevi her türlü sapıklığın ticareti dönüyor bu karnavalda. Aslında Rio turizm şehri olmaktan çok zaten bu karnavalla anılan bir şehir. Ama bu ülkenin böyle bir kanvalla anılması ve dünyadan sadece bu karnaval için ozel bir turist potansiyelinin olması, bana göre dünyanın çivisinin artık iyice çıktığını gösteriyor. Böyle uç noktaların adeta dünyaya lanse edilmek istenircesine çok ayrı bir özellikmiş gibi tanıtılması onların işine gelsede bizim toplum yapımızı inanılmaz derece bozuyor. Çünkü bütün ajanslar Rio Karnavalı'nın resimlerini dünyaya geçmek için adeta yarışıyorlar. Dünya Brezilyayı Rio Karnavalı ile tanır hale geldi sanki. Gerçi bu onların bileceği iş. Ama dünyanın her yerinden insan çektiği bir gerçek. Türkiye'den bile bu karnavalı izlemeye giden ve hatta rezervasyon yaptıran çok kişi var. Turizm şirketlerine sorun cevabını onlar verirler size. Aslında şaşırmıyorum. Türkiye son yıllarda gerçekten hızlı bir dejenere eğilim içinde. Bunda en büyük etken elbetteki haberleşmede gelinen son nokta. Uydu kanalları, internet vs. Bu durum nasıl engellenir. Bence çok zor engellenir. Ve bu zorluk her geçen gün artıyor. Ama bence iş ailede ve içinde bulunulan çevrede bitiyor yinede acizane fikrim.

Rio Karnavalı adeta Rio'ya sapıklıklar şehri olması özelliğini katıyor. Bu ülkenin ki ekonomisi kahve, futbol ve saniyorum birazda karnavala dayanıyor. Turizm yani. Dünyanın her tarafından çok sayıda turist çekmesi böyle bir dünya ortamında çokta şaşırtıcı değil zaten. Her ülkenin kendine özgü bir takım farklılıkları var. Neyseki bize en azından uzak bir ülke. Yakın olması daha kötü olabilirdi.

Bu karnaval dünyanın bir ucunda belki ama zararı tüm dünyaya dokunuyor bence.

 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..