Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Risk yok

Şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde olan FenerBahçe maça her zamanki gibi rölantide ve çok temkinli başladı. Osmanlıspor sanki evinde oynuyormuş gibi ve şampiyonluğa oynayan taraftı. Aslında Osmanlıspor'da maça en skorer 2. oyuncusu Rusescu'yu yedek başlatarak bu maçta önce Fenerbahçe'ye puan kaybettirmek için geldiğini belli etmişti. Pereira ise hangi kadroyla çıkarsa çıksın her maçta olduğu gibi korkularını yenemediği için koskoca 45 dakikayı yine heba etti. Geçen sezon İsmail Kartal çok daha kısıtlı bir kadroyla aslında oldukça başarılı maçlar oynatmıştı. Yani bu kadro elinde olsa şu anda en az 6 puan daha fazla toplamış bir Fenerbahçe olurdu. O yüzden Pereira'yı neden Nani, Diego ve Fernandao ile başlamadı falan şeklinde eleştirmeye gerek yok. Bu adam elindeki kadroyu en ofansif futbolcularlada ilk 11 başlasa bile ilk 45 dakikada hücum etmeyen bir takım sahada olur. Çünkü adam korkak ve asla riske girmeyi sevmiyor. 

Maçın 2. yarısına De Souza yerine Diego ile başlayarak ilk hamlesini yaptı. Bu hamle ile takım biraz daha fazla hücuma çıkmaya başladı. Ancak Diego'nun kendi ekseni etrafında en az bir tur yapmadan topu ayağından çıkarmama huyu yüzünden hızlı hücum yapmak mümkün olmuyor. O yüzden bu takıma Van Persie değil İbrahimoviç'i getirsen değişen çok fazla birşey olmaz. 60. dakikada 2 oyuncu birden değiştirerek rakibini şaşırtan Pereira oldu. Ama takım olarak panik halinde hücum etmeye başlayan Fenerbahçe maalesef istediği pozisyonları bulmakta daha fazla zorlanmaya başladı. Çift forvet sahada olmasına rağmen içeriye yeterli orta gelmeyince Fernandao hamlesi de hiç bir işe yaramadı. 

Pereira bu kafayla devam ederse maalesef şampiyonluk kupası Beşiktaş'ın yeni stadına doğru yola çıkmış demektir. Ahmet oynamış Mehmet oynamamış hiç bir önemi yok. Kendi seyircisinin önünde rakibini boğamayan bir takımın şampiyon olmayada hakkı yok zaten.  İngiltere, İşpanya, Almanya liglerinde şampiyonluğa oynayan takımlar maçların daha ilk 30 dakikasında sonuca ulaşıp kalan dakikalarda bir sonraki maçın provasına başlarken biz son 30 dakikada sonuca ulaşmak için yırtınıyoruz. Aslında balık baştan kokar diye boşuna dememişler. Milli maç arasında şampiyonluktaki rakibimiz Beşiktaş 2 tane hazırlık maçı yaparken bizim kuyruksuz yıldızlar ense yaptılar. Ertelenen derbi ile birlikte 17 gün maç yapmayan bir takım körelmez mi? Ama Aziz Yıldırım bunları düzelteceğine saçma sapan işlerle uğraşmaya devam ediyor. 

Artık ipler tamamen Beşiktaş'ın elinde. Onlar çok büyük yanlışlar yapmazlarsa Şenol Güneş ve Beşiktaş aynı sezonda şampiyon olarak şanssızlıklarını kıracaktır. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..