Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Perşembeden Pazara

Perşembe günü Avrupa'daki son temsilcimiz Fenerbahçe Braga deplasmanında kötü başladığı maçta ilk yarının son dakikalarında bulduğu gol ile çeyrek finale çok yaklaşmıştı. İlk yarıda Hırvat hakem İvan Bebek daha 11. dakikada Mehmet Topal'a hakemi aldatmadan gösterdiği sarı kartla Cüneyt Çakır'ı size aratmam merak etmeyin mesajını verdi. Şener'in taç atışını kullanırken kendi sahasından rakip sahaya kadar geçerek atışı kullanmasına müsade etmeyen Bebek, Şener'e kızarak topa vuran Josef'e sarı kart tepki gösteren Pereira'yı da tribüne göndererek niyetini ayan beyan belli etti. 

Pereira 2. devreye sarı kartlı Josef ve Topal'ı çıkarmayarak adeta faciaya davet çıkarttı. En azından hem sarısı olan hem de kötü gününde olan Josef'i çıkarıp yerine Ozan'ı veya Meireless'i oyuna alarak direncimizi arttıtabilirdi. Zaten maça hem Diego hem de Nani ile başlayarak yanlış yapan Pereira bir yanlış da burada yaparak İvan Bebek'in ekmeğine yağ sürdü. Yine de Fenerbahçe 1-1'lik skorun avantajı ile iyi oynarken Braga defansını eksik yakaladığı dakikada Nani'nin bencilliği sebebiyle öne geçme fırsatını kaçırdı. Dönen topta ilk golde olduğu gibi net ofsayt pozisyonunun devamında gelen sert şuta kendini siper eden Mehmet Topal'ın yüzünü koruduğu koluna çarpan topa penaltı ve sarı kart çıkaran hakem müsveddesi İvan maçın da sonucunu tayin etti. Eksik kalan Fenerbahçe'de demoralize olan futbolcularımız bir de hakemden kırmızı kart görme gayreti içine girince Bragalı futbolcular istedikleri gibi oynamaya başladılar ve hakemin desteği olmadan 2 gol daha bularak temsilcimizi Avrupa'nın dışına ittiler. Son iki golde Bragalı futbolculara sadece refakatçi olabilen Alves maalesef bu performansı ile sezon sonunda ilk gönderilecekler listesinin en üst sırasına yerleşti. 

Bu travmanın ardından bugün oyanması gereken derbi için büyük bir motivasyona ihtiyacı olan Fenerbahçeli futbolcular belki de bu maçı kazanarak kendilerine geleceklerdi. Veya tam tersi olacak ve ligde kötü günler geçiren Galatasaray zaten moral olarak bitik olan ezeli rakibine bir darbe vuracak ve Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacaktı.  Ancak dün İstanbul'un göbeğinde patlayan canlı bombadan sonra maçtan önce gelen ihbar ile önce seyircisiz oynanmasına karar verilen derbi daha sonra Galatasaray kulubünün haklı itirazı ile ileri bir tarihe ertelendi. Benim yaşım 44 ve aklığımın erdiğinden beri herhalde bir 35 sene böyle Türkiye liginde bir maçın terör korkusu sebebiyle ertelendiğini hatırlamıyorum. Ama maalesef son 10 ay içinde her gün 3-5 şehit verdiğimiz son bir ay içinde de art arda gelen canlı bomba eylemleri ile verdiğimiz onlarca sivil şehidimiz sebebi ile bu kararı tartışmak gereksiz. Ancak bizler terör korkusu ile hafta sonunda evlerimize hapis olurken devleti yöneten sorumsuz sorumluların bilmem nerenin belediye başkanın düğününde nikah şahitliği yapmaları nasıl yönetildiğimizin ispatıdır. Ama insanlar hakettikleri şekilde yönetilirler. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..