Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Rize halkı, Atatürk heykeli ile çay bardağı arasında tercih yapacak!

Rize halkı, Atatürk heykeli ile çay bardağı arasında tercih yapacak!
 

Rize’de Cumhuriyet meydanının yeniden düzenlenmesi sırasında buraya Atatürk heykelinin yerine çay bardağı konulması gündeme gelmişti.  Rize’nin AKP’li belediye başkanı Reşat Kasap, meydan inşaatı tamamlandıktan sonra bu alana Atatürk heykelinin mi yoksa çay bardağının mı konulması konusunda referandum yaptıracağını açıkladı.

Batı uygarlıkları, heykel, resim ve müziğe önem verirken, İslamiyet bu konulara uzak durmuştur. Osmanlılar’da resim yerine hep minyatür figürleri yer almıştır. Halbuki, Kuran-ı Kerim’in hiçbir yerinde müziğin, heykelin ve resmin yasaklandığına veya kötü bir uğraş olduğuna dair tek bir izah yoktur. Oysa mezhepler, Allah’ın yaratışındaki güzellikleri, hayatın neşesi, tadı, Allah’ın insanlara rahmeti olan sanatın birçok kolunu yasaklamak istemişlerdir. Bunun için de uydurma hadisleri öne sürmüşlerdir.

Heykel  putperestliğe yol açtığı için karşı çıkıldığı söylenir. Bugün ne yazık ki ülkemizde böyle örümcek kafalılar çoktur.

AKP’nin  baştan beri Atatürk heykellerine karşı soğuk durduğu bilinmektedir. Öyle ki resmi törenlerde bile Atatürk anıtlarına belli kesimler dışında çiçek konulması bile yasaklanmıştır.

Rize’ye gelince Rize oy potansiyeli bakımından Erdoğan’ın kalesidir. AKP doğru da yapsa, yanlış da yapsa, Rize halkı, gözü kapalı olarak AKP'ye  oy vermektedirler. Zaten kendilerine yakışır bir belediye başkanı da seçmişlerdir.

Rize halkı ile yapılan sokak söyleşilerinde, bazı insanlar çayın Rize’nin simgesi olduğunu ve çay bardağının Cumhuriyet meydanına konulmasına olumlu bakarken, bazı kişiler ise Atatürk heykelinin kaldırılmasına karşı çıkmaktadırlar.

Belediye Başkanının dediği gibi eğer bu konuda referandum yapılırsa, Rize halkı bakalım tercihini hangi yönde kullanacak?

Atatürk heykeli mi? Çay bardağı mı?

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..