Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '09

 
Kategori
Müzik
 

Rolling Stones... efsane rock grupları

Rolling Stones... efsane rock grupları
 

Ingiltere'nin dünya rock'n roll tarihine hediye ettiği EN ÖNEMLİ GRUP. .. 1960 larda populerlesen grubu Brian Jones kurmuştur .. Mick Jagger(Solist) ve Keith Richards (gitar) grubun diğer 2 önemli elemanıdır..

Rolling stone dergisi tarafından tum zamanların en iyi 100 sanatcısı arasında gosterilen grup halen calısmalarına devam etmektedir.

Andrew Loog Oldham adlı genç bir adam 1963 yılında keşfetmiştir grubu .. O yıllarda Oldham, menajerliğini ve tanıtımını yapacağı, kendi çıkarı için kullanabileceği bir rock grubu arıyordu.. Kendine Brian Epstein ı (Beatles'ın menejeri) örnek alıyordu ve değişik tarzlarıyla, dizginsiz enerjileriyle dikkat çeken Rolling Stones grubunu keşfetti..

Grubun müzikal kalbi Brian Jones du. Önemli bir müzik bilgisine ve yeteneğine sahipti. Keith Richards ın da Brian Jones'a bu anlamda büyük yardımları dokunuyordu.. Grubun görsel ilgi odağı ise sahnede takındığı garip tavırlarla herkesin dikkatini çeken kalın dudaklı Mick Jagger dı..

Grubun koruyucu ruhu Robert Johnson oldu. O yıllırda meshur olan The Beatles grubunun alaycı ve neşeli hareketlerinin aksine, Rolling Stones grubu oldukça terbiyesiz ve nahoş tavırlar takınıyordu..

Grubu aslında ünlü yapan müziklerinden öte çirkinlikleriydi. Evet, garip gelebilir ama onların benimsedikleri tarz buydu: Çirkin ve aykırı olmak.. Burda Oldham'ın da onları bu şekilde topluma tanıtmasının büyük rolu vardır. Çünkü Oldam diğer grup menajerlerinin yaptığının tam terssini yaptı. Onları terbiyeli ve iyi görünümlü insanlar yapmaya çalışmakla hiç uğraşmadı, hatta bunların tam aksini yaptı.. Hatta gazetelerde kötü haberlerin çıkması Oldham'ın hoşuna gidiyordu, çünkü bu onları bir şekilde ünlü yapıyordu. Onun için grubun nasıl ünlü olduğu önemli değildi, önemli olan sadece ünlü olabilmekti..

Sonuç olarak The Rolling Stones grubu bu şekilde popüler olmuştur ve uzun yıllardır dağılmadan müzik yapabilen ender rock gruplarındandır. Daha hala pasaklılar ve sahnede benimsedikleri tarzı sürdürüyorlar. Kötü çocuklar olarak tanındılar ve bu sıfatlarını hala taşıyorlar..

Grubun "I can get nosatisfaction", "Jumping Jack Flash", "Paint it black" gibi büyük hit şarkıları olmuştur 70 lerde ..

KAYNAK : http://www.deusozluk.com/sozluk.asp?x=the+rolling+stones

http://www.turkiyeinternette.com/haber/4003-rock-muzik-rolling-stones-efsane-rock-gruplari.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..