Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ruhban okulu açılmalı…

Ruhban okulu açılmalı…
 

Cumhuriyet dönemi ile birlikte kapatılan Heybeliada ruhban okulu açılmalı. Hatta sadece o değil benim kanaatime göre imam hatip örneği Türkiye'nin her yerinde bu tür ortodoks cemaatlerinin denetiminde okullar açılabilir. Böylece vergisini veren, askere giden sevgili ortodoks vatandaşlarımız da çok büyük sıkıntısını çektikleri din adamı ihtiyaçlarını da karşılar.

Bir yanlıştan dönülüyor. Demekki cumhuriyetimizi kuranlar hep yanlış yapmışlar, şimdi hükümetimiz bu yanlışları düzeltiyor. Cumhuriyetimiz kurulduğunda fitne yuvası diye kapatılan tarikatlar, hepsi sessiz sedasız içimizde cirit atıyor. Sıra geldi ortodoksların fitne yuvalarını yeniden açmaya.

Hatırlanacaktır, Vakıf yasası ile bu yuvaların daha önce sahip oldukları taşınmazlar bila ücret kendilerine iadesi öngörülmüştü. Yani İstanbul'un büyük bir kısmı bunlara terk edilecekti. Eh büyük adadaki ruhban okuluda açıldımı plan tamam. Yeni vatikan hayırlı uğurlu olsun.

Yanlış düşünüyorsam düzeltin. Buradan şu çıkıyor. Demekki Atatürk'ün ve arkadaşlarının yaptıkları yanlıştı, yüzyıldan fazla bir süre Osmanlı hükümetini geriletip batıran hediye olarak Türk halkına sevr esaret belgesini layık gören Osmanlı yönetimi doğru yapıyordu.

Sayın Egemen Bağış Yunanlı gazetecinin bu konu ile ilgili “mütekabiliyette ısrarlımısınız” şeklindeki sorusuna, mealen “hayır” diyerek teslimiyetin karşılıksız olacağını dile getiriyor. Belki “ne alaka” diyeceksiniz ama aklıma geldi. Kenan Evren’de darbeyi yaptıktan sonra ilk iş Yunanistan'ın NATO'ya girmesini karşılıksız (!) onaylamıştı.

Pazartesi, Haziran 29, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..