Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç boyasının ömrünü kısaltan 5 yanlış

Saç boyasının ömrünü kısaltan 5 yanlış
 

Saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu, saç boyasının ömrünü kısaltan yanlışları anlattı...


Biz kadınları en mutlu eden anlardan biri şüphesiz saçlarımızı yeni boyattığımız halimiz…
Ancak boyanın saçlarımızda daha fazla kalmasını sağlamak için doğru adımları atıyor muyuz. Saç boyasının ömrünü kısaltan yanlışları, konunun uzmanı olan saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu’na sordum…

Saçını düzenli olarak boyatanlar, kuaför kataloğunda gördüğümüz rengin saçlarımızda sonsuza kadar aynı şekilde kalmadığını iyi bilir. Saç boyalarının dış etkenlere karşı hassas olduğunu belirten Şenol Zeytinoğlu, yaptığımız yanlışların, boyanın ömrünü daha da kısaltmamıza neden olduğunu belirtiyor ve bizi özellikle aşağıdaki 5 noktayla ilgili uyarıyor…

> YANLIŞ ÜRÜN KULLANMAK: Kullandığıınız saç şampuanı ve saç bakım ürünleri saçlarınızın ihtiyaçlarını karşılamalı. Özellikle de boyalı saçlara uygun ürünleri kullanmakta fayda var. Bu yüzden kuaförünüzden saçınıza en uygun bakımı yapacak ürün konusunda yardım isteyin.

> AZ BAKIM UYGULAMAK: Boyalı saçların bakıma daha fazla ihtiyacı vardır. Özellikle, saç yapısı tamamen bozulan sarı saçlarda kuruluk, matlık ve saç tellerinin plastik hissi öne çıkar. Sarı saçların daha bakımlı görünmesini sağlamak için her yıkama sonrasında mutlaka bakım ürünü kullanmak şart. Haftada en az bir kez de saç kürü uygulanmasını öneriyorum. Ayrıca argan yağı da saç tellerinin kırılmasını en aza indiriyor.
?> ÇOK BAKIM UYGULAMAK: Bakımı abarttığınızda yani yoğun içerikli ürün kullandığınızda, saçınızın renk pigmentine zarar verirsiniz. Çünkü bakım pigmentleri renk pigmentlerine baskı uygular. Bu yüzden yoğun bakımı hergün kullanmak size yarar değil zarar getirir.

> SAÇLARI SIK SIK YIKAMAK: Evet, hijyen önemli. Özellikle boyalı saçlarda rengi öne çıkarmak için saçların temiz olması önemli. Ancak saçları sık yıkamak boyanın matlaşmasına ve ışıltısını kaybetmesine neden olur. Benim önerim, saçınızı boyattıktan sonra pigmentlerin oturması için en az iki gün beklemek.

> YANLIŞ SPOR YAPMAK: Bu cümlenin yanlış anlaşılmasını istemem… Yüzmenin en iyi sporlardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak özellikle sarışınlar için pek ideal bir spor olduğunu söyleyemeyeceğim. Çünkü sudaki klor, sarı saçlar için hiç de iyi değil. Klor özelikle yeni boyanmış sarı saçları yeşile döndürebiliyor.

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..