Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

06 Şubat '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Saç ekimi ile saç simülasyonu aynı mı?

Saç ekimi ile saç simülasyonu aynı mı?
 

Saç ekimi ile Saç simülasyonu arasındaki fark


Saç ekimi 
Saç ekimi başın arka kısmından ve iki kulak arası bölgeden, sağlıklı saç köklerinin alınması ve boşluk olan bölgelere eklenmesidir.
Genellikle başın arka kısmındaki saç kökleri sağlıklı  ve uzamaya meyilli   saç kök hücreleridir.
 
Genetiğe,strese vb. nedenlere bağlı seyrelme ve dökülmelerden oluşan boşluk görüntüsü kişiyi rahatsız etmektedir. Görüntüsünden rahatsızlık duyduğumuz,saçlandırılmasını istediğimiz bölgelere,cilt atına saç transferi yapılmaktadır.
Acılı ve ağrılı uzun bir işlem olmaktadır.Operasyon sonrası hafif kanama ve kabuklanmalar, gözde ve yüzde şişme, baş ağrıları oluşmaktadır.
 
Yapılan uygulama hijyenik ortamda uzman cerrahi müdehale ile  yapılması gerekmektedir. Malesef günümüzde sadece para odaklı bir çok yerde bu uygulama yapılmakta ve olumlu sonuçlar görülmemektedir.
 
Saç ekimi sonrası güzel sonuçlarda sayılı olsa bile alınmaktadır.
 
Saç simülasyonunu ise saç ekiminden tamammen farklı bir işlemdir.
Öncelikle simülasyonun ne olduğunu açıklayalım.
Simülasyon (farklılık) teknik olmayan anlamda bir şeyin benzeri veya benzerini kopyalamak bir nevi  aslını taklit etmektir.
 
Saç simülasyonu, saç mikropigmentasyonu yada saç dövmesi ismiyle bilinen bu yöntem, cerrahi olmayan bir alopesi kellik giderme yöntemidir. Saç ekim değildir.
 
Bu yöntemde gerçek saç kökleri ve kıl yapıları taklit edilerek özel cihazlar yardımıyla kellik olan alanlara epidermal mikropigmentasyon uygulanmasıyla yapılır.
 
Saç simülasyonu bir kaç kez tekrar ettiğim gibi saç ekim yöntemi değildir. Fakat saç ekimi sonrasında saç ekim yöntemleri ile birlikte, saç ekimi yaptırmadan tek başına kullanılabilmektedir.
 
Özellikle saç kıran gibi bölgesel saç dökülmesinin kamuflajında oldukça etkili sonuçları mevcuttur.
 
En başarılı sonuçlar genel de kısa saç tipinde yapılan simülasyonlarda alınmaktadır.Sadece boyama işlemi olduğu için saçların uzaması beklenemez.
 
Saç simülasyonu, Tek başına boşluklardan ,parlamalardan  rahatsızlık duyan kişilerde  mikro pigmentasyon boyama tekniği ile  güzel bir görüntüye kavuşabilir.
 
Saç ekimi sonrasında  yeterli sıklıkta ekim yapılmadığından rahatsız olan kişilerde ara boşlukların saç efekti ile kapatılması mutlu edicidir.
 
Saç simülasyonun süresi uygulama alanın büyüklüğüne göre değişmektedir.Ortalama 30 dk ile 3 saat arasında değişmektedir.Genellikle ilk seans 2-3 saat sürebilir. Tek seans kalıcı bir uygulama değildir. Yapım aşamasından sonra 10 gün içerisinde uygulamanın %40 silinecektir. Simülasyonun kalıcı olabilmesi ve 2-3 yıl kullanılabilmesi için  aynı işlem bir kaç seans aralıklar ile tekrarlanması gerekir. Kişi sonrasında gerek duyulursa 6 ay sonrasında tekrar kontrole  çağrılabilir.
 
Uygulama yapılacak yerin hijyen olması gerekmektedir.Saç ekimi gibi çok ağrılı bir işlem olmasa bile işlem uzayabilir düşüncesi ile uygulanacak alana lokal uyuşturucu krem sürülmelidir.Kişi bu uygulamada psikolojik olarakda kendini iyi hisseder.
 
Saç simülasyonu özel cihaz, kişiye özel iğne ve özel  alerjiye etki yaratmıcak  uluslararası dermatolojik testleri yapılmış boyalardır. ile yapılmaktadır.   Saç simülasyonu saç köklerine zarar vermez .Bu nedenle  bu işlem sonrası zaman içerisinde  fikriniz değişir ve saç ekimi yaptırmak isterseniz, uygulama yapılabilir.
 
Saç Simülasyon işlem sonrası nelere dikkat edilmelidir ?
İşlem sonrası ilk bir hafta aşırı spor,terleme,güneş,kozmetik ürün ve sudan uzak tutulmalıdır. Gerekli olduğu taktirde  uygulanan bölgeye sürülmek üzere lokal krem verilebilir.
 
 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..