Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Saç Ekimi Teknikleri

Saç Ekimi Teknikleri

Saç dökülmeleri 20 yaşlardan itibaren dökülmeye başlaması veya daha erken saç dökülmeleri saçların genetik yapıdan veya tam olarak alamadığı vitamin ve minerallerin eksikliği nedeniyle saçların kırılma dökülmelerine neden olabilmektedir. Saç elimi içim 2 adet saç ekimi tekniği olan FUT ve FUE ile ilgili sizleri bilgilendireceğiz.

FUT Tekniği

Saç ekimi için kullanılan iki teknik bulunmaktadır. 1. si eskiden kullanılan FUT yöntemi dediğimiz teknik ile gerçekleşmekteydi. Bu yöntemde ense bölgesindeki saçlı deri kesilerek alınan saç dokusu küçük parçalara ayrıldıktan sonra kel olan alana nakil edilirdi. Bu teknik ile iyileşme süreci daha uzun ve ağrılı olabilmekteydi ve ense bölgesinde saçlı bölgenin alındığı yer belli olmaktaydı ve hastaların bir çoğu bu durumdan tam olarak istedikleri sonucu alamamaktaydı.

FUE Tekniği

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte FUE yöntemini günümüzde daha fazla kullanıldığını söylemek mümkündür. FUE dediğimiz yöntemde ise yine ense bölgesindeki saçlı deriden kıl folikülleri tek tek motor yardımı ile alınarak kel olan bölgelere mikro – greftleme tekniği ile nakil edilmektedir. Bu şekilde çok başarılı sonuçlar elde edilmekte olup sağlıklı ve gür görünümlü saçlar elde edilmektedir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç Ekimi öncesinde hastaların her ameliyatta olduğu gibi sigarayı saç ekiminden 6 ay önce bırakması gerekmektedir. Sigaranın içerisinde bulunan zararlı maddeler iyileşme sürecini kötü etkilemektedir ve kötü iyileşen yaranın verdiği sonucun iyi olmasını beklemek mümkün değildir. Kan sulandırma etkisi olan aspirin ve aspirin içeren ilaçlar 3 hafta öncesinden kesilmelidir ve yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi saç ekiminden 10 gün önce kesilmelidir. İşlemden önce önden düğmeli gömlek tarzı kıyafet tercih etmeniz gerekmektedir. İşlemin yapılacağı bölgeye lokal anestezi verilerek uyuşturulmaktadır, işlem esnasında herhangi bir şey hissetmezsiniz.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi otalama olarak 5 – 6 saat sürmektedir. 2 Seansa bölünebilir, toplamda 10000 adet saç ekimi yaptırabilirsiniz. Ancak tek seans için en fazla 5000 veya 6000 adet saç kök alınabilmektedir. Saç ekimi sonrası ilk 3 gün en iyi şekilde dinlenmeniz gerekmektedir. Hekiminizin verdiği ilaçlar düzenli olarak eksiksiz kullanmanız gerekmektedir. Duş almak isterseniz ilk 4 gün başınıza su değmemelidir ve 4. Günden sonra doktorunuzun verdiği şampuanı kullanarak 15 gün boyunca her gün 1 kere yıkamanız gerekmektedir daha sonrasında istediğiniz şampuanı kullanmanızda sakınca bulunmamaktadır. Ekilen saçlar 3 ay sonra dökülür ve yeniden çıkmaya başlar 6 ay sonra tamamen çıkmış olur.  

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/sac-ekimi/

https://www.tasklinik.com/sac-ekimi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..