Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Saç nasıl ekilir

Saç nasıl ekilir
 

Saç nasıl ekilir ? sorusuna biraz geniş kapsamlı bir soru olmasına rağmen konuşma diliyle cevap vermeye çalışacağım. Saç bildiğiniz gibi genetik nedenlerle seyrekleşir ve genellikle belirli bir bölgede veya kafanın üst kısmı tamamen dökülür.

Kafanın arka kısmında  genellikle ense bölgesinden saç kökleri alınır. Bu alınan saç kökleri yönlerine göre ayrılır ve temizlenir. Bu aşama yapılırken bir yandan ise mikromotor ile kafanın saç ekimi ihtiyacı olan bölgesi minik saç köklerinin ekileceği kadar delinir. Bu işlem mikromotor yardımıyla yapılır. Bur da bizim diğer kliniklerden farklı kullandığımız fue gold yöntemiyle altın uçlar kullanarak kafanın derisine yani teninize altın uç değdirerek enfeksiyon veya oluşabilecek komplikasyonları en aza indiriyoruz.

Bu kafada açılan minik deliklere daha önceden ense bölgesinden aldığımız saç köklerini saçlarınızın yönüne göre teker teker ekmeye başlıyoruz. Bur da dikkat edilmesi gereken en önemli husus saçlarının ekim aşmasında ekim yönüdür. Bu kişiden kişiye değişir. Muayene ve analiz aşamasında mutlaka hastanın saç yönü tespit edilip ona uygun bir saç ekimi yapılması gereklidir. Saç ekimi önemli bir ameliyattır.  Kişinin fiziksel görünümünü kazanması yani estetik bir müdahaledir. Bu yüzden kişinin yüzde yüz mutlu ayrılması ve yeni ekilen saçlarından memnun olması gereklidir.

Bu ekilen saç kökleri 1 hafta içinde dökülmeye başlar.ve tamamen dökülür.  Ondan sonraki süreçte tekrar çıkmaya başlar. Saçlarınızın aslında saç ekimcinizin performansını ve yaptığı işi ortalama 3 ay içinde görebilirsiniz.

Bunlar saç ekimi aşamaları olarak işlem sırasıdır ve saç ekimi bu şekilde yapılır.

Op Dr Ali Mezdeği

Telefon   : 00 212 241 3 241
 Web          : http://www.sacekimmerkezi.com
 Cep Tel   : 00 533 552 4353
 

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..