Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '10

 
Kategori
Sosyoloji
 

Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur !

Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur !
 

Benim değil, atalarımızın söylediği çok önemli bir sözdür. Üstelik bilimselliği kanıtlanmıştır. Yani evrenseldir…

Hepimizin bildiği gibi insanı diğer canlılardan ayıran en önemli unsur, akıl ve düşünebilme yetisine sahip olmasıdır. İçki, uyuşturucu gibi bağımlılık yaratan maddelerin pençesine düşmüş bir insanın, sağlıklı düşünebileceğini söylemek pek doğru olmasa gerek.

Aşırı alkol kullanımının beyin ve sinir sistemi üzerine önemli etkileri vardır. Alkol geçici bir bellek kaybına da neden olabilir.

Bağımlık yaratan maddeler, kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da bozar. Ailesiyle ve çevresiyle sorunlar yaşar. Ayrıca toplumun da huzurunu zedeler.

Bugün evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların en birincil sebepleri arasında alkol gelmektedir. Eşlerine şiddet uygulayanların çoğu da, alkol bağımlısı insanlardır.

Alkollü araç kullanımı , trafik kazalarına sebep olup, nice insanların canına mal olmaktadır. Alkolün zararlı saymakları bitmez.

Kısacası alkol, kişiye, aileye ve topluma zarar vermektedir.

Pek çok içki içenlerin söylediği gibi alkol sorunların çözümü değil ‘’ asıl sorunların kaynağıdır ‘’

Alkol bağımlılığını kolaylaştıran etkenlerin başında; Kalıtımsallık, güçsüz bir benlik yapısına sahip olma, olumsuz arkadaş çevresi, özgüven eksikliği gelmektedir..

Yazımın başında da belirttiğim gibi; alkol bağımlısı kişi , sağlıklı düşünme yetisinden yoksundur. Çevresinde saygınlığı yoktur. Bireysel ve toplumsal zararları çok fazladır…

Çözüm, bağımlıların hastanelerden yardım almasıdır.

Sağlıcakla kalın.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..