Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '14

 
Kategori
Siyaset
 

Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına bir Mühendisin Atanması ve Sağlık Politikaları üzerine

Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına bir Mühendisin Atanması ve Sağlık Politikaları üzerine
 

Sağlık bakanlığı


Ülkemizde, 81 dogumlu bir mühendisin(?) Saglik Bakani Yard. olarak atanmasi üzerine...

Helal olsun kardeşim, tebrik ederim(!) Ülkemizdeki 120 000 doktoru gecip saglik bakani yardımcısı olmuşsun... Her ne kadar tıp okumasan da, sonucta koskoca mühendissin ama seni sen yapan mühendis olman degil bir siyasi partimizin vefakar, cefakar, emektar üyesi olman.

Tebrik ediyorum kardesim helal olsun. 1981 dogumlusun eminim ki saglik politikalari konusunda ne deneyimlerin vardır. Bizim şapşal hocalar 40 yildir hocalık yapar, dünyayi gezer, binlerce hastayla muhattap olurlar, saglik sistemindeki aksakliklari yerinde görürler ama onlar anlamazlar (!) Nerden anlasinlar, o kadar dedim onlara gidin bir siyasi partiye üye olun koltuk cepte diye... Ama dinlemediler!..

Neyse kardes sen onlari bosver sen bildigin yolda devam et, onlar kaybeder! Ha bak o koltuga gecer gecmez su hocalarin özel muaynehanelerini kapatiyormus gibi yapip hepsini özel hastanelere kacirttir ki, millet özel hastanelere gitsin, özel hastaneler hem SGK' dan hem hastalardan yüzde 200 'e kadar fazla para alsinlar , hem sizin izin verdiginiz özel hastaneler kazansin hem de hastalar bol bol ameliyat, reçete gereksiz islemleri hiç sira beklemeden yüzde 75 memnuniyetle, bu hizmetleri alsinlar. Nasilsa bu gereksiz işlemleri denetlemek sizin goreviniz, eeeee sen de mühendis olduguna göre içini ferah tut kimse sana kaldiramiyacagin yükü yüklemez. Önüne gelen tüm özel hastanelerin isteklerini onaylar şikayetlerini görmezden gelirsin, kamununkini de geciktirir, denetliyormus gibi yaparsin. Bir kac doktoru da görevden aldin mi medya seni öyle bir över ki yemede yaninda yat.

Bu arada senin saglik bakaninin İstanbul'da 3 tane özel hastanesi var kimse bu etik bir davranis mi diye sorgulamadi. Sen 5 tane aç, kimsenin sesi cikmaz, ama azicik uyanik ol. Bak simdi senin tanidik mütahitler de vardir belediyeden falan, onlar projeyi hazirlasin altina senin onayin ve belediyenin oluru da eklendi mi, vallahi rezidans yapmaktan bin kat karli iş, hastane diyorsun be hastane para basiyor para.Hastalar senden MR, Tomografi , Endoskopi, kan alma, check -up gibi seyler bekliyor zaten hepsini yaparsin her gelen hastaya, SGK 'dan alirsin parani kat be kat baktin hastanin durumu gercekten ciddi ve riskli bir amelyat gerektiriyor hemen sevk edersin üniversite hastanesine ohhh mis gibi gelsin paraciklar.Gereksiz radyasyonmuş, kim ne bilsin.Masraflari hic düsünme, devlet zaten ebe-hemsire açigi OECD ülkelerinden 5 kat daha fazla olmasina ragmen onlari bile Kpss ile atiyor.Sana atanamayan ebe-hemşire mi yok ver her birine 1.500 tl gece nöbetiydi, gündüz amelyatiydi her isini yaptirirsin ucuz köle işte.Doktor desen zaten senin ellerinde arttir kontejanlari bol keseden,zaten 2-3 yila kalmaz amerikadan fazla doktorumuz olacak ama uyanik ol uzmanlik kadrolarini fazla arttirma ki pratisyen olarak daha ucuza çaliştir...Ayni zamanda TUS denilen sinavla hepsini daha ögrenciyken yariştir ki at gibi saga sola kosustur ki örgütlenemesinler.Bana mi sordu Tip yazarken ahmak herif(!), yazsaydi mühendislik, olsaydi partiye üye 30 yaşinda en güzel kadro elinde.Sen o koltuğa otururken tüm bunlara vakifsin zaten ama son bir uyari daha yapayim haddim olmayarak, bak kardeş sen sağlik bakanliginda fazla zaman harcama asil para yilda 50-60 milyar $ para sirkülasyonu olan SGK' da.Neyse orda azicik bir alış seni daha güzel yerlere getirirler...Hadi kardeş pardon Sayin Bakan yardimcim işin rastgelsin...Dik dur eğilme Tüm doktorlar seninle..

 
Toplam blog
: 2
: 103
Kayıt tarihi
: 18.03.14
 
 

Tıp Fakültesine girdiği günden beri İNSAN denilen canlıya karşı ilgi ve alakası gün geçtikçe arta..