Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sağlık için doğa yürüyüşü " Trekking "

Sağlığımızın değerini, hasta olmadan bilmemiz ve korumamız en asli görevimiz olmalı. Bir şekilde yeryüzüne geldik. Madem buradayız; bize sunulanlardan olabildiğince yararlanmalı ve bizde birşeyler yapmalıyız. Yani üretmeliyiz. Bu üretim zincirine katkımızın olabilmesi içinde öncelikle sağlıklı olmalıyız. İşte, Trekking hepimizin gereksinimi olan sağlığımıza sağlık katacak ve bizi daha dayanıklı kılacaktır. Nedir Trekking?: Trekking, kendini iyi hisseden her yaş grubundan insanın katılabileceği bir etkinliktir. Çeşitli zorluk derecelerinde turlar vardır.

Kısa, uzun, sert yamaçlara tırmanılan, orman içi, kanyon içi... v.b. parkurlar bulunmaktadır. Yorulacağınızı sanırsınız; ancak kazandıklarınızın yanında bu hiçbir şeydir. Dinlendiğinizde rahatlayacağınız; yorgunluktan arta kalan hoş hatıralar, bol oksijen depolanması, terle atılan toksinler, fotoğraflayabilirseniz harika doğa fotoğrafları ve sanki doğal meditasyonla genel bir rahatlama: İşte Trekking!! Dağların yamaçlarından gürül gürül akan derelerin, uçuşarak düşen şelalelerin eşliğinde yürüyüp, ormanların huzur veren sessizliğinde uyuyabilirsiniz. Bazen masmavi bir buzul gölünde, bazende küçük bir şelalede serinleyecek, ülkemizin en temiz nehirlerinde yüzeceksiniz. Hatta su içebileceksiniz. Çekici değil mi?

Doğa yürüyüşü turlarına katılmak için özel beceri gerekmiyor. Ama sonuçta dere - bayır birkaç saat yürüyeceksiniz. Yokuşlar çıkılacak, küçük tırmanışlar yapılacak. Bozuk zeminlerde, dere yataklarında yürünecek. Ne kadar hazırlıklı olursanız o kadar zevk alırsınız. Bacak kasınız ağrırken kuşların sesini dinlemek pek de zevkli gelmez insana. Yeni başlayanlar kolay parkurları seçmelidirler. Bedeninizi dinleyerek, onun izin verdiği tempoda yürümelisiniz. Çok değil ama, biraz zorlamanızda yarar var. Zaten spor yapmanın ön şartı bedeninizi uygun ölçüde zorlamaktır.

Sizinde başlayacağınız bir yer mutlaka vardır. Göreceksiniz, bir yerden başlayıp tadını alınca ve kondisyonunuz yükselince siz de daha zor parkurlar aramaya başlayacaksınız. Okulumuz öğrenci,veli ve çalışanlarımızla biz bu sağaltımı, doğal aşıyı yapıyor ve kendimizi çok iyi hissediyoruz.

 
Kayıt tarihi
: 12.07.06
 
 

02 Ağustos 1956'da Uşşak'da doğdum. Salihli Namık Kemal İlkokulu’nu, Uşşak Halit Ziya Uşaklıgil Orta..