Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sağlık Söz-Sen Bartın'daki Sözleşme Feshine Müdahale etti!

Sağlık Söz-Sen Bartın'daki Sözleşme Feshine Müdahale etti!
 

SAĞLIK SÖZ-SEN


YA SÖZLEŞMELİNİN HAKKI GERİ VERİLECEK, YA DA EYLEME GİDİLECEK.

Sağlık Bakanlığı 2004 yılından itibaren 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personel istihdamına geçmiştir. Bu istihdam ile sağlık çalışanları zor şartlarda çalışmaya mecbur bırakılmıştır.

Gerek Bakanlıklarla, gerek bu ve bunlar gibi sorunlarla uğraşırken Bartın Sağlık müdürlüğünün 01.11.2007 tarihi itibari ile Aile hekimliği uygulmasına geçildiğini ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık personeli Çalıştırılmasına İlişkin Kanuna göre biriminiz emrinde belirtilen yasaya göre çalışan personelin Hizmet Sözleşmesi 2010 yılı için Eleman teminin Güçlük Çekilen birimimiz bulunmadığından yenilenmeyeceğinin ifade etmiştir.

Konu ile Bartın İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunulmuş sonuç beklenmektedir. Bartın Sağlık Müdürlüğü' nün bu uygulaması kabul edilemez büyük yanlışlar içeren bir uygulamadır. Dünyanın neresinde olursanız olun kimin ekmeğine el uzatırsanız karşılığını bulursunuz. SAĞLIK SÖZ-SEN olarak üyemiz olsun olmasın kimin aşına, işine, eşine el uzatılırsa hep birlikte TEK YÜREK olarak bizi karşılarında bulurlar. Bartın ilinde çalışan 4924 lü Çalışma arkadaşlarımız kendilerini yalnız zannetmesinler. Onlar tek değil binlerce sağlık personelidir. Binleri karşınıza almayınız. SAĞLIK SÖZ-SEN olarak bizler çözümden yanayız. Ben yaptım oldu mantığına karşıyız. Söylediğimiz gibi eğer girişimlerimiz sonucu çözüm üretilmez ise ARALIK ayı için Eylem kararı almış bulunmaktayız. Binlerce sağlık çalışanı ile Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne karşı eyleme geçeceğimiz bildiririz. Yanlıştan dönülmeli acilen çözüm üretilmelidir.

Ayrıca Bartın İlinde çalışan 4924 sayılı kanuna tabii çalışan arkadaşlar Sağlık SÖZ-SEN ile irtibata geçmelerini beklemekteyiz.

Ulus /ANKARA

İLETİŞİM: 05065327982

Sağlık SözSen Genel Başkanı

Selim YİRİK

 
Toplam blog
: 20
: 2861
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

1984' ün soğuk aylarından biri olan Eylül ayında doğmuşum. Çocukluğum Konya'da geçti. Taa ki Memu..