Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '12

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Sağlıklı bir çevre için el ele

Sağlıklı bir çevre için el ele
 

13 Mayıs 2012 Pazar günü "Çevre ve Sağlık" konulu panelimiz var. Tüm çevre dostları davetlidir.


Çorlu Kent Konseyi 13 Mayıs tarihinde “Çevre ve Sağlık” konulu bir paneli düzenliyor. Ergene Platformu’nun da katılımıyla düzenlenecek panelde Çorlu Deresinde yapılması planlanan “Büyük Buluşma” için hazırlık çalışmaları da yürütülecek.

Trakya’nın içinde bulunduğu çevre sorunlarına duyarlı insanlar bir araya geldikçe daha büyük ve güçlü tepkiler ortaya koymaya başladılar.  11 Nisan 2011 de “10 Bin İnsan” sloganı ile Karamusul Köyünde gerçekleştirilen gösteri; toplumun her kesiminden büyük destek bulmuştu.  Bu sefer, Ergene’nin kirliliğinin en büyük kaynağını oluşturan Çorlu Deresine dikkat çekmek için yeni bir gösteri planlanıyor.

Kirliliğin en yoğun olduğu yer olan Çorlu Deresi’nde büyük çaplı bir gösteriin hazırlık çalışmalarının içerisine giren sivil toplum kuruluşları, bu gösteri için çok daha geniş bir katılım hedefliyorlar. Bu “Büyük Buluşma” öncesinde ilk toplantı 1 Nisan 2012 tarihinde Dereköy’de yapılmıştı. Bu sefer Çorlu’da gerçekleştirilecek bir Panelde ‘Çevre ve Sağlık’ konusu işlenecek.

Çorlu Kent Konseyi’nin Ergene Platformu’nun da katılımıyla düzenlediği panel, Trakya Kent Konseyleri Birliği üyesi Kent Konseyleri, Odalar, Sivil Toplum Kuruşları, ilgili kurumlar, Muhtarlıklar ve çevreye duyarlı vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilecek.

13 Mayıs 2012 Pazar günü Çorlu Belediyesi’nin Tekirdağ yolu üzerindeki Kültür Merkezinde saat 13:00 de düzenlenecek panelde konuşmacı olarak Prof.Dr. Halim ORTA, Prof.Dr. Tamer DODURKA, Prof.Dr. Osman İNCİ ve Prof.Dr. Faruk YORULMAZ izleyicileri çevre ve sağlık konusunda aydınlatacaklar.  Ayrıca; Panel programında Karamusul Köyü Sos.Yar.Day.Der.Bşk. Gürcan KIRIM ve Çerkezköy Genç Girişimciler Derneği Yön.K.Üyesi Nurhan ALTINTAŞ birer sunum yapacak.

Panel programı, sunumlar sonrasında Forum ile sürecek.  İzleyicilerin katılımına açık olan Forumun konusu: ‘Çevre ve Sağlık – Çözüm önerileri’ olarak belirlendi.

Facebook Etkinlik:
http://www.facebook.com/#!/events/322182217850813/

Sağlıklı Bir Çevre için EL ELEsayfası:
http://www.facebook.com/SaglikliBirCevreIcinElEle

 
Toplam blog
: 370
: 1092
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

1969 doğumlu. Tasarımcı, endüstriyel otomasyon sistemleri için yazılım geliştiriyor. Yüksek öğren..