Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Saint Petersburg yolculuğuna başlarken

Saint Petersburg yolculuğuna başlarken
 

Merhaba

Herkesin merakla beklediği St Petersburg yazılarına başlama vakti geldi artık.

Her Türk erkeğinin rüyası olan bu yolculuğa başlamanın heyecanı tüm hafta boyunca bize ekstra bir motivasyon sağladı.

Gerekli gereksiz yapılan alışverişler, gezilecek yerler listesi, alınacak şeyler listesi gibi bir çok hazırlık yapıldı.

St Petersburg u bir yazıya sığdırmak mümkün değil. Bu yüzden birden çok yazımda bu geziyi anlatacağım. Son olarak da sizlere yanınızda götürmeniz gereken eşyalardan tutun, orda en uygun fiyata kolayı nerde alabileceğinize kadar geniş bir tavsiye listesi vereceğim.

Veeee yolculuğumuz başlıyor.

Yolcuğumuz Denizli otogarından Anadolu Ulaşım otobüsüyle başladı. Otobüs te yaklaşık 15 kişiydik. İkinci kaptanla (şöför desek daha iyi olmaz mı) yaptığımız sohbetten ramazan nedeniyle seferlerin çoğunun bu şekilde boş koltuklarla yapıldığını belirtti.

Ben genel olarak Anadolu Ulaşım’ı beğenirim. Ama bu seferdeki bazı eksikleri yazmazsam olmaz. İlk olarak film kanallarında film yoktu. Müzik kanalında da seçenekler çok kısıtlıydı. Tüm koltuklarda priz var diye reklam yapıyorlar ama aynı anda iki kişi prizi kullanmaya kalktığında elektrik sistemi çöküyor. Ya reklamı değiştirmek lazım yada sistemi güçlendirmek lazım. İnternet hızı oldukça iyi ama dediğim gibi elektrik sorunu nedeniyle laptop vb cihazları uzun süreli kullanmak mümkün değil. Personelin tutum ve davranışlarına gelirsek , tüm personele ve onlara eğitim veren kişilere teşekkür etmek lazım. Tüm teknik aksaklıklara rağmen bizi memnun etmek için ellerinden geleni yaptılar. Onların çabası ve iyi niyeti ile gayet güzel bir yolculuk yaptık.

Sabah gözlerimizi İstanbul – Esenler mezbeleliğinde açtık. Bu nasıl rezalet bir otogardır. Alt katlar tam bir keşmekeş. Her yer pis kokuyor ve görüntü facia. Sanırım Kadir Topbaş hiç uğramıyor buraya.

Otogardan kendimizi hemen servis ile Bakırköy’e attık. Ömür Plaza’nın hemen önündeki Simit Sarayı’nda simit peynir ile kahvaltımızı yapıp uçak saatini beklemeye başladık.

Sevgili arkadaşım Tim illa kahve içeceğim dediği için yine aynı plazada yer alan Starbucks a geçtik. Starbucksların en sevdiğim tarafı garson tacizinin olmaması. Kahvenizi alıyorsunuz ve keyfinize bakıyorsunuz.

Uzmanlar der ki bir sayfadan daha uzun yazılar okuyanı sıkar. Bir sayfanın sonuna geldim ama hala havaalanına gelemedim .Gelecek yazımda hem havaalanı hem de THY ile yorumlarım olacak.

Yeni yazımda görüşünceye dek sağlıcakla kalın…..

Ali Bilgehan Varol

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv 

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..