- Kategori
- Yemek - Mutfak
Şam tatlısı
Daha çok güney ve güneydoğu bölgemizin vazgeçilmezleri arasındadır ağır tatlı olduğu için özellikle kış aylarında daha çok tercih sebebidir ama ben size biraz daha hafif ve rahatsız etmeyecek şekilde tarif etmeye çalışacağım
MALZEMELER
Hamuru için
500 gr irmik
100 gr un
10 gr kabartma tozu
150 gr toz şeker
250 gr yoğurt
250 gr süt
Şerbeti için
1 kg şeker
750 gr su
HAZIRLANIŞI
Yoğurt ve süt hariç tüm malzemeler uygun bir tencere içerisine dökülür ve harmanlanır sonra yoğurt ilave edilip yoğrulur 1 dakika kadar yoğurduktan sonra süt ile cıvıtılır sonra karışım uygun bir tepsi içerisine dökülür üzeri kapanıp dinlenmeye alınır 15 dakika dinlendikten sonra yüzüne renk alması için yarım bardak pekmez ve yarım bardak süt birbirine karıştırılıp sürülür 180 derece fırına sürülür 10 dakika kadar piştikten sonra çıkarılır ve dilimlenir isteğe bağlı büyüklükte dikdörtgen dilimler halinde tekrar fırına sürülür tahminen 10 15 dakika piştikten sonra tatlımız hazır kaynattığımız şerbeti tatlı sıcak şerbet sıcak olarak hemen üzerine dökeriz 30 dakika dinlendikten sonra talımız servise hazır tabi dilimlerin üzerine isteğe bağlı çekilmiş fıstık yada hindistan cevizi atabiliriz şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
Hamuru için
500 gr irmik
100 gr un
10 gr kabartma tozu
150 gr toz şeker
250 gr yoğurt
250 gr süt
Şerbeti için
1 kg şeker
750 gr su
HAZIRLANIŞI
Yoğurt ve süt hariç tüm malzemeler uygun bir tencere içerisine dökülür ve harmanlanır sonra yoğurt ilave edilip yoğrulur 1 dakika kadar yoğurduktan sonra süt ile cıvıtılır sonra karışım uygun bir tepsi içerisine dökülür üzeri kapanıp dinlenmeye alınır 15 dakika dinlendikten sonra yüzüne renk alması için yarım bardak pekmez ve yarım bardak süt birbirine karıştırılıp sürülür 180 derece fırına sürülür 10 dakika kadar piştikten sonra çıkarılır ve dilimlenir isteğe bağlı büyüklükte dikdörtgen dilimler halinde tekrar fırına sürülür tahminen 10 15 dakika piştikten sonra tatlımız hazır kaynattığımız şerbeti tatlı sıcak şerbet sıcak olarak hemen üzerine dökeriz 30 dakika dinlendikten sonra talımız servise hazır tabi dilimlerin üzerine isteğe bağlı çekilmiş fıstık yada hindistan cevizi atabiliriz şimdiden afiyet olsun.