Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '21

 
Kategori
Basketbol
 

Şampiyon Anadolu Efes

Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes! Sevincimizi, heyecanımızı, gurumuzu anlatmaya kelimeler yetmiyor. Tebrikler Anadolu Efes, tebrikler şampiyon takımın büyük oyuncuları, tebrikler Ergin Ataman ve ekibi!

Esasen final maçı, Anadolu Efes açısından hiç de kolay geçmedi. Temsilcimiz, normal sezonda iki kez yendiği Barcelona karşısında finalde oldukça zorlandı. Nitekim maça da çok iyi başlayamadık. Atış pozisyonlarına girmekte zorlandık. İlk sekiz sayımızın tamamı Sertaç Şanlı’dan geldi. Öte yandan yarı final maçının hayal kırıklığı yaratan oyuncusu Larkin, bu karşılaşmaya da iyi başlayamadı. Ancak takımın oyun kurmakta ve atış pozisyonuna girmekte zorlandığı anlarda boyalı alanı zorlayarak aldığı fauller, Anadolu Efes’i oyunda tuttu. Nitekim temsilcimiz, ilk çeyreğin son bölümünde 15 sayısının 7’sini faul atışlarından kazandı.

Ribaundlarda da sorun yaşayan takımımız, ilk üçlüğünü de ikinci çeyreğin ortalarında atabildi. Hem bu üçlüğü hem de ikincisini atan Pleiss’in sakatlanarak maçı tamamlaması, Anadolu Efes’in yaşadığı bir başka olumsuzluk oldu.

Ama Anadolu Efes reaksiyon göstermişti artık! Barcelona’nın sayı bulamadığı hücumlarında Moerman ile aldığımız ribaundlar, hücumda sayı ile sonuçlandılar. Derken üçüncü çeyrekte, bu çeyreğin oyuncusu olan Micic çıktı sahneye. Onun, Larkin’le yaptığı işbirliği, takımımızı kupaya iyice yaklaştırdı.

Gerçekten de son bölümde daha fazla inisiyatif aldılar Larkin ve Micic. Ve tabi ki, cesur yürek arkadaşları. Higgins’in üçlüklerine rağmen geriye düşmediler. Maç bir ara beraberliğe gelse de yine öne geçmeyi ve bunu maç sonuna yansıtmayı bildi Anadolu Efesliler.

Ve sonunda kupaya uzandı Ergin Ataman’ın oyuncuları. Yarım kalan görev tamamlandı. Avrupa’nın kulüpler bazında en büyüğü Anadolu Efes!

Başta Ergin Ataman ve ekibi olmak üzere şampiyon takımın tüm oyuncularına ve kulüp için emek harcayan herkese tebrikler ve teşekkürler… Tabii 1976’dan bu yana kulübe yatırım yapan Başkan Tuncay Özilhan’ı da unutmamak gerekiyor. Bir büyük tebrik de ona! Sporun sadece futbol olarak görüldüğü ülkemizde basketbola yatırım yapmaktan vazgeçmedi. Neticesinde de Aydın Örs ile 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanmayı başardı. Böylece, Türk spor tarihinde Avrupa kupası kazanan ilk takım oldu. Şimdi de EuroLeague ile bu başarı taçlandı.

Ve Türk basketbolunun efsane ismi Aydın Örs’ün öğrencisi Ergin Ataman. Başarılı koç, EuroLeague şampiyonu olan ilk Türk antrenör olmayı başardı. Siena ile Saporta Kupası, Beşiktaş ile FIBA EuroChallenge ve Galatasaray ile ULEB Eurocup’ı kazanan Ergin Ataman, şimdi de EuroLeague şampiyonluğu ile kariyerinde zirve yaptı ve bu toprakların çocuklarının neler yapabileceğini bir kere daha gösterdi. Bir kez daha tebrikler, teşekkürler Ergin Ataman…

İlk defa bir maçta, maçın adamı olarak iki oyuncu seçildi; biri Micic diğeri Larkin. Öte yandan Micic, normal sezonun ardından Final Four’un da MVP’si seçildi. Onlara ve şampiyon takımın tüm oyuncularına bir kez daha tebrikler, teşekkürler…

Bu şan, bu şeref, bu gurur senin Anadolu Efes… Bu şan, bu şeref, bu gurur bizim… Birlikte daha nice kupalara uzanmak dileğiyle…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..