Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
İzmir
 

Şampiyon Bucaspor

Şampiyon Bucaspor
 

Logo, Bucaspor resmi internet sitesi olan www.bucaspor.org.tr adresinden alınmıştır.


Türkiye İkinci Lig Yükselme Grubunda bitime üç hafta kala Bucaspor şampiyonluğunu ilan etti. Sarı- lacivertliler ondokuz yıl sonra gelen mutluluğu yaşıyorlar.

Bucaspor'un hikayesi herkes tarafından bilinmeli. Üçüncü ligden 1989 yılında çıktılar. Acele etmediler. Önceliği tesise verdiler. Altyapıyı güçlendirdiler.

Günümüzde artık İzmir'in belki de en mükemmel tesisleri Bucaspor'da.

Yetinmediler, futbol akademisi kurdular. Üstelik, bu akademi 4-6 Nisan 2009 tarihleri arasında Buca'da, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, MSV Duisburg gibi Almanya’nın önemli ekiplerinin yanı sıra Kıbrıs’tan Kaptan Erbay Futbol Okulu’nun katılacağı BucaGenç Cup'u düzenledi. Yurtiçinden de Fenerbahçe, Trabzonspor ve Ankaraspor katıldı.

İşte bu kulüp artık İkinci Ligde kalamazdı. Bank Asya 1. Ligi'ne çıkmalıydı.

Sezon başında Teknik Direktörlüğe sayın Kemal Kılıç'ı getirdiler. Çok isabetli bir seçimdi. Daha önce Karşıyaka'da şampiyonluk yaşamış, son derece tecrübeli ve kendisine güvenen bir insan. Bana göre Bucaspor'un bu seneki en büyük transferi.

Ardından 8 veya 10 futbolcu transfer ettiler. Sezon başında bizi tedirgin eden bir konu da buydu aslında. Yeni bir Hoca, bir sürü yeni oyuncu. Bunlar uyum sağlayabilecek miydi?

Ama ilerleyen günlerde, kafamızdaki bütün soru işaretlerini dağıttılar. Kemal Kılıç ve yardımcıları takımda çok güzel bir uyum sağladılar.

Takımın kadrosu ligin üzerindeydi. Nitekim zorlanmadan Yükselme Grubuna kaldılar. Ama sorun vardı. Paralarını alamıyorlardı. Derken en büyük darbeyi aldılar.

Buca'nın o dönemdeki Belediye Başkanı- ki kulübe de bayağı yardımı oluyordu- ve Kulüp Başkanı, Belediye'ye yönelik bir operasyon kapsamında gözaltına alındılar. (Bu dava hala sürmekte olduğundan bu konuda bir yorum yapmayacağım.)

İşte bundan sonra en sıkıntılı dönemi yaşadılar. Yönetim darbe almıştı, para yoktu. Ancak yine Kemal Kılıç çıktı sahneye. Oyuncularını motive etti. Onlara, artık sadece takım için oynayacaklarını, şampiyon olmaları halinde en büyük mükafatı yine kendilerinin almış olacağını söyledi. Ankaragücü'nden tanıdığımız kaptan Yılmaz Özlem olmak üzere futbolcular kenetlendiler ve bitime üç hafta kala şampiyonluklarını ilan ettiler.

Hepinize helal olsun. Hepinizi alnınızdan öpmek lazım.

Bucaspor, İzmir takımları arasında bu sene mutlu sona ulaşan ilk takımımız oldu. Darısı diğer takımlarımızın başına.

Şimdi geldi Bank Asya 1.Ligi'nin hesaplarını yapmaya. Bucaspor yönetimi de şimdiden çalışmalara başlamış. Ancak, okuduğumuz bazı şeyler canımızı sıktı. Gerçi gün eleştiri ve can sıkma günü değil ama bazı düşüncelerimizi de ifade etmemiz lazım. Takımın isim hakkının veya benzeri şeylerin Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz veya eski futbolcu Alpay Özalan'a satılacağı yazıldı hafta içinde gazetelerde. Kulüp Başkanı, Alpay Özalan ile görüştüklerini doğruladı. Ancak Bucaspor'un isim hakkının satılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Bekleyip göreceğiz.

Bucaspor'u kutluyoruz. Herkese de örnek olmasını istiyoruz.

Bu arada Altay'da, Sakaryaspor'u çok çekişmeli geçen bir maçtan sonra 3-2 yenmeyi başardı ve play-off'a katılmayı garantiledi. Siyah- beyazlıların hala ilk ikiden süper lige çıkma şansı da sürüyor. Altay'ı da kutluyor ve başarılar diliyorum.

Umarım bu sezon İzmir ve Ege futbolunun altın sezonu olur.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..