Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonlar Ligi ezber bozdu!

Şampiyonlar Ligi ezber bozdu!
 

Şampiyonlar Ligi finali Madrid'te oynanacak.


Avrupa’nın ve dünyanın sayılı organizasyonları arasında gösterilen Avrupa Şampiyonlar Ligi hiç kuşkusuz son yıllarda ezici bir İngiliz hegemonyasında dönüşmüş durumda idi.

Özellikle ilerleyen turlarda takım sayısı azaldıkça İngilizler daha da gün yüzüne çıkıyor ve turnuvanın sonları bir FA Cup havasına bürünüyordu.

Öyle ki son üç yılda yarı finallerin tamamı üç İngiliz kulübünün katılımlıyla gerçekleşmişti. 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında Liverpool, Manchester United ve Chelsea, 2008-2009 sezonunda da Arsenal, Manchester United ve Chelsea yarı finalin üç takımını teşkil ediyorlardı.

Yarı finale çıkamayan “dördüncü” İngiliz takımları ise, 2007’de çeyrek finalde PSV Eindhoven’a elenen Arsenal, 2008’de yine çeyrek finalde bir başka İngiliz Liverpool’a elenen Arsenal ve 2009’da da yine çeyrek finalde ve yine bir başka İngiliz Chelsea’ye elenen Liverpool’du.

İngilizlerin bu olağanüstü baskınlığının yanında çıkan ilginç sonuç ise yarı finali işgal eden üç İngiliz’in arasında 2007’de İtalyan AC Milan’ın ve 2009’da da İspanyol FC Barcelona’nın sıyrılarak şampiyon olmasıydı. "Barça sen bizim herşeyimizsin"

2008’de kupayı Manchester United götürdü müzesine.

Ve sene 2010…

2009-2010 Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları tamamlandığında turnuvaya devam eden hiçbir İngiliz takımı kalmadı.

İngilizler tüm Avrupa’yı şaşkına çevirerek ilk fireyi daha ilk turda verdiler bu sezon. Liverpool 1. Tur eleme gruplarında grup üçüncüsü olarak turnuvadan elendi.

Eleme gruplarını ilk ikide tamamlayarak son 16’ya kalan üç İngiliz takımından Chelsea de bu turda İtalyan İnter Milan takımına elenerek taraftarlarını üzdü.

Yıllar sonra son sekize sadece (!) iki takımla giren İngilizler “zaten” sonrasını da göremedi. Bu turda Manchester United, Bayern Münih’e ve Arsenal de Barcelona’ya yenilerek turnuvadan elendiler.

Şimdi Şampiyonlar Ligi yarı finalleri yedi yıl sonra ilk kez İngiliz takımlarının yokluğunda oynanacak. Bu iyi bir şey midir, kötü bir şey mi bilinmez ama bu ligde heyecanın hiç bitmeyeceği tartışılmaz gerçektir.

Yarı final ilk maçları 20-21 Nisan tarihlerinde Bayern Münih-Olimpik Lyon ve Milan-Barcelona arasında oynanacak.

Heyecan ararsanız Messi yeter zaten. "Yok artık Barcelona!"

İyi seyirler…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..