Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyonluk umutlarının tükendiği an: Sivasspor 1-1 Galatasaray

Şampiyonluk umutlarının tükendiği an: Sivasspor 1-1 Galatasaray
 

Galatasaray, ligin kapanış maçında, konuk olduğu Sivasspor maçından uzatma dakikalarında yediği golle maçı 1-1 bitirdi.

Maçın 1.yarısı oldukça keyifliydi. Galatasaray iyi oynuyordu, takım iyi paslaşıyordu. Yani takım istekliydi. Barış'ın golü, takımı ateşledi.

Golden sonra özellikle Keita, boş pozisyonlar buldu. Fakat topu gerçekten çok kötü kullandı ve belki de maçın kaderini belirledi.

Fakat yine de keyifli bir yarı izledik.

2.yarıda Galatasaray sönük kaldı, Sivasspor daha istekli oynadı. Ligde kalmak için oynadı Sivasspor.

Galatasaray şampiyonluğu Sivas'ın ligde kalmayı istediği kadar istemedi. İsteseydi ortaya böyle bir futbol koymazdı.

Aykut, performansıyla öne çıktı. Leo Franco'dan daha çok güven verdi. Senelerdir yedek bekledi Aykut. 2007-2008 şampiyonluğumuzda önemli bir pay sahibiydi fakat Galatasaray'ın yabancı kaleci modasından dolayı bir türlü hakkı olan 11'e giremedi.

Ve bu maçta kendisini gösterdiği için onu tebrik ediyorum.

Galatasaray, maça 90 dakika dayandı fakat 5 dakika dayanamadı. Bence son derece basit bir gol yedi. O gol de, şampiyonluk ümitlerini rafa kaldıran goldü.

Barış sinirlendi, gitti rakibine tekme attı, kırmızı kart yedi. Profesyonellik bu mudur? Nedir bunun anlamı? Takım için gol atmak, daha sonra kırmızı kart görüp oyundan çıkabileceğin anlamına gelmez. Tamam, sinirlisindir fakat adam gibi oynayıp gol atmak için bastırman gerekiyor. Takımını 10 kişi bırakman değil.

Galatasaray, bundan sonra en azından 2.lik için oynamaya çalışacaktır. Bana sorarsanız, bu takım 2.liği de hak etmiyor. Galatasaray'ın layık olduğu yer UEFA Avrupa Ligi'dir ve öyle tahmin ediyorum ki sezon sonunda gideceğimiz yer de orası olacaktır.

Galatasaray, böylesine ruhsuz futbolcular barındırdığı sürece, Galatasaraylılığı futbolcularına aşılayamadığı sürece kalan 6 haftada da böyle sonuçlar almaya devam edecektir. Keşke Bursaspor'daki mücadeleci ruh, Galatasaray'ın artistlerinde de olsa.

Ayrıca maçta sakatlanarak oyundan çıkan ve durumu ciddi olan Hayrettin'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..