Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '10

 
Kategori
Müzik
 

Sanat herşeyi affeder mi?

Sanat herşeyi affeder mi?
 

Lale Devri dizisinde Emina Sandal ve Tolga Sayışman


Evlilik kurumu günümüzde eski önemini kaybetse de hala geçerliliğini korumaktadır. Bu önem ünlüler camiasında giderek daha da azalmaktadır. Evlenmeden kısa süreli ilişkiler çok yaygın olsada sonucu evliliğe varan ilişkilerin sonucu genelde boşanmayla noktalanıyor. Boşanmamak için çiftlerin bazı fedakarlıklara katlanması da gerekebiliyor.

Son dönemdeki ünlü evliliklerinden birisi de Türk Pop Müziği sanatçısı Mustafa Sandal ile Boşnak şarkıcı Emina Jahovic arasında gerçekleşti. Birlikteliklerinin ilk günlerinde Mustafa Sandal; Emina'nın şarkıcılığa devam etmesini istemediğini medya önünde dile getirmişti. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra ayrılık kararı alan ikili 1 yıl kadar ayrı kaldıktan sonra tekrar barışıp 13.01.2008 tarihinde evlendiler. Evlendiklerinden kısa bir süre sonra ikili ''Yaman'' adında bir erkek çocuk sahibi oldular. Evlenip çocuk sahibi olmasına rağmen Emina; Eski Yugoslavya ülkelerinde albüm çıkarmaya devam etti. Hatta bu sene Sırbistan'ı Eurovision'da temsil etmek için ön elemelere dekolte denilbilecek bir elbise ile katıldı. Ön elemeyi geçemeyen eşi hakkında Mustafa Sandal çok net olmasa da ''Bence gitmemesi isabet oldu'' sözüyle eşinin Eurovision'a katılmasında ne kadar isteksiz olduğunun sinyallerini veriyordu.


Sonrasında Emina'nın bir Türk dizisi ile adının anıldığını duymaya başladık. İlk haberler Zuhal Olcay'ın Emina'yı dizide oyuncu olmadığı için istemediği ve bu sebeple diziden çekildiği şeklindeydi. Sonra dizinin bir aşk dizisi olduğu şeklinde duyumlar almaya başladık. Evli ve çocuklu bir anne için bir aşk dizisinde oynamak başroldeki erkek oyuncuyla yakınlaşacağı için zor olabilir diye düşünürken, Emina'nın dizide öpüşmeme şartı koyarak diziyi kabul ettiği haberleri medyada yer alınca kafalardaki soru işareti kalkmıştı. Ancak dizinin ilk bölüm fragmanının sonundaki öpüşme sahnesi öyle bir şartın olmadığını gözler önüne serdi.

Şimdi şu sorular akıllara geliyor. Sanat uğruna çiftler ne kadar fedakarlık yapmalıdır. Bunun sınırı nedir? Rol gereği de olsa evli ve çocuklu birinin sanat ve dolaylı olarak da para uğruna başka bir erkek yada kadınla öpüşmesi yada sevişmesi ne kadar doğrudur. Yoksa klasik ''Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz kardeşim'' geçiştirmesi mi yapmalıyız? Özlem Tekin'in klasikleşmiş şarkısı geliyor hemen akıllara değil mi? ''Aşk Herşeyi Affeder mi?'' Peki ya sanat! Sanatta mı affediyor?

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..