Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '14

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Sanatçılar Esarete Dur Dedi

Sanatçılar Esarete Dur Dedi
 

Yunusları özgür bırakın


Her an göz önünde olan ünlü isimlerin toplum üzerindeki etki gücünün yadsınamayacak kadar güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki, bu isimler bu güçlerini büyük paralar karşılığında anlaştıkları firmaların reklam yüzü olmak veya maddi kazanımlar karşılığında yer aldıkları organizasyonlar ve projeler dışında da kullanıyorlar mı? Ne yazık ki yeterli oranda değil. Ama haksızlık da etmek istemem. En riskli anlarda en önde yürüyen, üç maymunu oynamayan ve sesini duyuramayanların sesi olanlar da var. Bu değerli sanatçılarımızın bir kısmı yunusların esaretine dur demek için “Benim bir dostum var” adlı iki dakikalık spot filmde gönüllü olarak yer aldı.

***

Film; Özge Özder, Aslı Tandoğan ve Ayça Varlıer öncülüğünde kurulan, hayvan hakları için mücadele veren Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği (BGKO) ve PToT (Production Team of Turkey) Film tarafından çekildi. BGKO sanatçıları gösteri hayvanlarının esaretini bu filmde yunuslar üzerinden anlatmayı tercih etti. Yurtdışından uyarlama olan filmin izin ve hazırlık süreci ise bir ay sürdü. Japonya’nın Taiji Koyu’ndaki toplu yunus katliamları gündemdeyken tamamlanan filmin zamanlaması da oldukça anlamlı.

***

Alican Yücesoy, Aslı Tandoğan, Bennu Yıldırımlar, Binnur Kaya, Ceyda Düvenci, Demet Evgar, Kenan Ece, Levent Üzümcü, Mert Fırat, Özge Özder, Özgün, Özgür Çevik, Selim Bayraktar, Selin Demiratar, Serkan Altunorak, Yasemin Allen filmde yer alan gönüllü sanatçılar. Siz de en azından filmi izleyerek ve daha fazla kişinin izleyip bilgilenmesini sağlayarak bu projeye destek olabilirsiniz. 

Kısa filmi izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=DSfFPOqIPK8

***

Yazarla iletişim kurmak için:

Mail: metin.uyar@milliyet.com.tr

Twitter: https://twitter.com/metinuyar

 

 
Toplam blog
: 33
: 1471
Kayıt tarihi
: 09.05.13
 
 

Eczacı Gazeteciyim.  Milliyet Cumartesi İyilik-Sağlık Köşesinde her hafta sağlık röportajları..