Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Sarı çizmeli Mehmet ağa bir gün öder hesabı…

Sarı çizmeli Mehmet ağa bir gün öder hesabı…
 

İsterseniz bu yazıyı okumadan önce aşağıda verdiğim adrese tıklayıp yediden yetmiş yediye herkesin sevgilisi rahmetli Barış Manço’ nun bu şarkısını orijinal klipinden izleyin ve dinleyin. Hatta isterseniz bir daha dinleyin. Sonra buyurun okuyun.

Ne diyor rahmetli?

“Yaz dostum yoksul görsen besle kaymak bal ile
Yaz dostum garipleri giydir ipek şal ile
Yaz dostum öksüz görsen sar kanadın kolunu
Yaz dostum kimse göçmez bu dünyadan mal ile

Yaz tahtaya bir daha tut defteri kitabı
Sarı çizmeli Mehmet ağa bir gün öder hesabı”

Dörtlük, son derece bildik öğütleri içeriyor. Her ne kadar bu önerilerin gerçekliğinden herkesin haberi varsa da kimsenin fazla olan bir kuruşunu bir yoksula verme gibi bir niyeti ve alışkanlığı yok. Geleneksel huyumuz olan tembelliğimizden dolayı kimin gerçekten yoksul olduğunu bilemiyoruz. Bu yüzden de gerçekten bir kardeşine yardım etmek isteyenlerimiz bu amaçla kurulduğu söylenen kuruluşlara yardımlarımızı gönderiyoruz. Ne yazık ki emperyalizm toplumu o kadar yozlaştırmış, soysuzlaştırmış ki bu konuda kurulan derneklerin birçoğunun yaptığı büyük yolsuzluklar, zaten az olan iştahımızı da kapatıyor.

Rahmetli iki mısralık nakarat bölümünde asıl tokadı suratımıza vuruyor. Habire borç alıp kullanıyor, ödeyemeyince bankalar arası katakulli yolları ile ödemelerimizi erteliyoruz. Nereye kadar? Rahmetli, işi sarı çizmeli Mehmet ağaya bıraktığımızı söylüyor ama sonuçta sarı çizmeli Mehmet ağa değil, bu borçları fakir, fukara, yalın ayak, başıkabak, cep delik cepken delik olanlar ödeyecektir. Bizlerin üzerinden ceplerini dolduranların tarihte hesap ödedikleri görülmemiştir. Ödeme zorunda kalacak olan biziz. Peki nasıl?

Emperyalistlerin emelleri uğruna Mehmetlerimizi savaşa yollayarak onların canı ile mi? Yoksa bu güzel vatanı borçlarımız karşılığı alacaklılara vererek mi? Ne dersiniz? Kırk katır mı, yoksa kırk satır mı?

Dikkat ediniz. Birileri çıkıp habire ekonomimiz şöyle iyi, böyle iyi diye nutuklar atıyor. Bu yıllardır böyle. Ama kimse çıkıp ta böyle iyiye giden ekonomi ile borçlarımızın artık normal bir yolla ödeme çizgisini neden aştığının sebebini söylemiyor. Hiçbir şekilde mazereti ve izahı olmayan ve neredeyse yüz milyon dolarla ifade edilen cari açığın nasıl oluştuğunu ve nasıl kapanacağını söylemiyor. Emperyalist efendiler bir test yaptılar ve ordumuzu bilhassa adını haçlı seferi koydukları Libya işgaline yolladılar. Mehmet ağalardan hiçbir tepki gelmedi. Nasıl olsa ulustan yana olan subaylarında tamamı tutuklu. Artık sırada onlar için kendi başımıza savaşacağımız günler mi geliyor acaba? Suriye’ye İran’a biz tek başımıza mı saldıracağız ve efendiler için öleceğiz?

Sarı çizmeli Mehmet ağa keşke hesabı ödeseydi…

http://www.klippop.com/baris-manco-sari-cizmeli-mehmet-aga-video-klip_36bbb65a6.html
İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..