Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '19

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Şarm El Şeyh 2

Şarm El Şeyh: 21.12.2018:Old Market (Souk): Kahvaltıdan sonra al salam caddesinde soho square semtinin  aksi tarafına, yani Naama bay arkanıza alırsanız yolun karşısı sol taraftan polis noktasının tam ilersinden mavi minibüse bindik bende daimi bozuk para olduğundan 2 kişi 4pnt vererek 10 dakikada Old Market (souk) geldik. Bizi  muazzam bir yapı olan Al Sahaba camii karşıladı. İçi dışı kadar şaşalı değil. Old townun  mağra kafeleri, kayaların içi oyularak oluşturulmuştur. Balık restoranlarında fiatlar turistlik olduğundan biraz pahallı. Görmeye değer bir semt.
 
Şarm El Şeyh'te birçok aktivite yapılıyor. 1,Çölde Atv ve jeep ile gezme, 2, bedevi köyleri ziyareti, 3,St.Catherine manastırı ziyareti, 4, kızıl denizde  dalış aktiviteleri, 5, Altı cam kaplı teknelerle balıkları seyretmek, 6, Ras Muhammed milli parkı, bu saydığım aktiviteler kendi başınıza yapılmıyor  bir tur ile anlaşıp yapılıyor.Sizi otelinizden  alıp tur sonu otelimize bırakıyorlar.
 
Sarm El Şeyh: 22.12.2018: Dahab: Kahvaltıdan sonra saat 8 civarında Naama bay semtinin ana caddesi olan El salam caddesine yürüdük, taksiciler etrafımızı sardılar şarm Delta otobüs terminali old town semtine gelmeden solda kocaman yazısı var, bu istasyonda sadece Gobus, bluebus,  ve east delta travel şirketlerinin ofisleri var. Blue bus şirketinin Dahab otobüsü EL Rowaysat terminalinden 07,30am (comfort 65pnt) ve 08.00am (business90pnt) birde 22.00pm de vardı. Ofis sorumlusu genç rowaysat terminaline gelecek dahab otobüsünün 30 dakika geç geleceğini acele edersek otobüse yetişirsiniz dedi. Hemen ana yola çıktık mavi minibüse rowaysat terminal dedik, bindik bizi 3 dakika sonra indirip soldaki beyaz minibüsleri gösterdi, yerden emin olabilmeniz için beyaz minibüslerin karşısında büyük Toyato yazısı ve servisi var (beyaz minibüs durağının adı, Hay el nor)
Minibüs ortalama 10 dakika sonra bizi kahirede go bus ile gelip indiğimiz Rowaysat terminaline getirdi, blue bus terminali bu terminalin tam arka yanında sırayla dizilmiş ticari taksileri göreceksiniz, iki terminal arası 100m.Biz blue bus ofisine geldik sansimiza 3 dakika sonra otobüs geldi kişibaşı 90pnt=6$ verdik.
 
Yol 80km ama 1,5 saat sürüyor yolda polis kontrolleri var,birde benim gibi pasaportunu yanına almayıp resimli akbil kartıyla geçmeye calisirsan 10 dakikada böyle geçti sonuçta Dahab vardık. Neden tavsilatlı yazdım bu şekilde giderseniz 100pnt=5$ cebinizde kalır .6pnt=2tl terminale gidersiniz,tabiki cebinizde her zaman bozuk para olacak,burda yolların tamamı 2pnt,ama 5 verirsen çok nadir para üstü gelir.Dahab anlatılanların aksine bizde hayal kırıklığı yarattı. Sahil, sahil değil taşlık ve yosun, şehir 1970 lerin erdek'i yollar yol değil  Şarm el şeyh'in 50 sene gerisinde,hele Naama bay ile kıyas olmaz,hayran kalanlara saygı duyarım. 
 
Dahab'ta manastır ve dağ turu yapılıyor. 
Dahab'ta dalış yapabilirsiniz, ünlü mavi delik (blue hole)buradadır, genelde koreli, japon, hongkonglu, gençler dalıyor, Renkli canyon (color canyo) gezilebilir. Bu geziler için tur satın almanız gerekli. Sahilin bir üst sokağında Ralph's German Bakery caffee house da  güzel bir kahvaltı yapabilisiniz. 2 cafe latte 60 pnt, el, gibşın her üç kelime de mısır parasını ifade ediyor. 
 
Şarm El Şeyh: 23.12.2018: Bu gece dönüyoruz 12 am otel ile ilişkimizi kestik, ama salonu çok müsait internette var,gezip gelip uzanıyoruz oturuyoruz, bu gece otelin diner salonunda  kişi başı 150pnt=42tl karşılığı açık büfe yemek yiyeceğiz. Gündüz dolaştık akşam dolaştık ve saat 23pm oldu,valizleri çekerek 200m ilerdeki polis noktasına, aynı zamanda El Salam caddesine doğru taksi bakmaya yürüyoruz ilk taksiciyle 120 gibşın anlaştık.  Hava alanı 12km..Çok uzattın demeyin lâzım olacak.THY 699 nolu uçuş, 3,40am de uçak zamanında yarı boş olarak havalandı bizden başka türk yoktu,güzel bir uçuştan sonra 2saat 45 dakikada istanbula vardık. 26 günde 944$+500$ uçak 2 kişi = 1444$.Ortalama günde 56$.Değer. 
 
 
 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..