Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Savaş Başladı

Savaş Başladı
 

Rusya acımasızlığını gösteriyor.


Rus ve Gürcü birlikleri arasındaki çatışmalarda, Gürcü tarafı 10 Rus uçağını düşürdüğünü savundu, Rus general ise bu sayıyı 2 olarak açıkladı. Gürcü birlikleri, G.Osetya'nın başkentinden çekilmeye başladı. Ruslar da "Başkenti temizledik" iddiasında bulundu. Ölen sivil sayısı 2 bini buldu. Psikolojik savaşı Rusya kazandı. Eğer Amerika acilen Gürcistan’a yardım etmezse Gürcistan felakete gidecek. Gürcistan durumu anladı ama Amerika’ya çok güvendi. Amerika’dan yanıt alamayan Gürcistan Rusya’ya ateşkes çağrısında bulundu ama Rusya kabul etmedi. Rusya Tiflis havaalanını bombaladı. Tiflis zor durumda bırakıldı.

Bu sırada Türk Büyükelçiliği Gürcistan’da yaşayan Türkler için acilen güvenlim önlemleri almaya başladı. Dilerim Türk vatandaşlarımıza zarar gelmez ama sadece Türk insanını düşünmek de cimrilik değil mi? Son bilgilere göre 2000 insan ölmüş. Bu insanları öldüren neden ile onların bir nedeni var mı? Hayır. Suç kimde?

Rusya acımasız olduğunu gösterdi ama bu acımasızlık değil daha başka bir şey. Suçsuz insanları öldürmemek için hiçbir şey yapmayan Rusya’nın insanlık dışına çıktığını söylemeden edemeyeceğim. Bunu herhalde resime bakan anlayacaktır. Hiç suçu olmayan Osetya halkının çektiği dram her geçen gün daha da büyüyeceğini tahmin ediyorum.

Gelelim psikolojik savaşa. Gürcistan’ın açıklamasına göre 10 Rus savaş uçağı düşerken Rusya bu sayının sadece 2 olduğunu açıladı. İşte bu psikolojik savaştır. Gürcistan’ın açıklamasına göre 159 vatandaş Gürcistan’da ki Rus büyükelçi bu sayının 2000 olduğunu söyledi.

Bu arada Hilmi Güler’in yaptığı açıklamada Tiflis’teki boru hattının güvende olduğunu söyledi.

 
Toplam blog
: 46
: 1055
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

1992 yılında Erzincan'da Doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Halk Edebiyatı ilgilendiğim al..