Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Savcı TFF Etik Kurulu raporunu ne yapacak derziniz?

Savcı TFF Etik Kurulu raporunu ne yapacak derziniz?
 

 Size bir soru.

Özel yetkili Savcı Mehmet Berk’in, ‘Etik Kurul’ raporunu istemesi ne kadar etik?

Hangi Etik Kurul mu?

Futbol Federasyonunun Şike ve Teşvik Pirimi iddiası ile yürütülen soruşturmayı incelemek ve rapor vermek üzere kurduğu, beş kişilik hukukçulardan oluşan kurul!

Bu kurulun raporundan savcıya ne mi?

Savcı bu kurulun raporunu Futbol Federasyonundan isteyip, incelemeye almış. Belki de iddianamenin içine bu rapordan alıntılar yaparak, ne kadar sağlam bir iddianame hazırladığını dünya âleme gösterecek!

Evet, şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk'in, Futbol Federasyonu tarafından kurulan Etik Kurul’un 19 günde hazırladığı 117 sayfalık raporunu, geçen hafta istemiş ve kendisine gönderilen raporu incelemeye almış.

Bildiğiniz gibi soruşturma kapsamında halen cezaevinde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler; İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu gibi birçok spor adamı halen içeride. Bu iddianame, bu spor adamlarını yakından ilgilendiriyor.

Böyle bir gelişmenin, iddianamenin hazırlanma aşamasına denk gelmesi sizce de ilginç değil mi?

Benim anlamadığım, Savcı Mehmet Berk’in böyle bir istekte niçin bulunduğu.

Bildiğiniz gibi Emniyetten yapılan açıklama ve Savcılıktan yapılan sızdırma(!) ile 19 maçta şike olduğu söylenip, kamuoyu oluşturulmuştu.

Ayrıca Fenerbahçe’nin son 5 maçının sonucu önceden biliniyordu!

Savcı ve Emniyet yetkililerine buradan sormak gerek; maçların sonuçlarını önceden bilecek kadar olaya vakıfsanız, niçin Etik Kurulun raporuna gerek duyuyorsunuz? Bu kurulun hazırladığı rapordan size ne? Bu kurulun hazırladığı raporun bir yaptırım gücü mü var? Bu kurulun, sizin gibi özel yetkileri mi var?

Geçen sezonun son beş maçının sonuçlarını önceden bilen Emniyet ve Savcılık, bu yıl oynanan maçların sonuçlarını da biliyorlar mıydı?

Geçen sezonun maç sonuçlarını kaç kişi biliyordu? Bu kişiler iddia isimli kumarı oynamışlar mı? Savcının bu konuyu da soruşturması gerekmez mi?

Fenerbahçe’nin maç sonuçlarını önceden bilen Emniyet ve Savcılık, nasıl oluyor da diğer maçların sonuçlarını bilmiyor?

Örneğin Fenerbahçe’ye 90 dakika direnen Gaziantepspor, +94. dakikada yediği golle Fenerbahçe’ye yenilirken, Emniyet ve Savcı bu maçın sonucunu bilebiliyor, aynı Gaziantepspor Trabzon’da, Trabzonspor ile oynadığı maçın ilk 45 dakikasında 3 gol yiyeceğini de biliyolar mıydı? Yok, eğer bunu bilmiyorlarsa, o zaman bu işte bir bityenikliği var demektir!

Bu ve benzeri örnekleri çoğaltmak pekâlâ mümkün! Ancak konumuz bu değil. Konumuz Etik Kurulu raporunun Savcı tarafından incelemeye alınması.

Başta sorduğumuz soruyu tekrarlamakta yarar var. Etik Kurulunun hazırladığı raporun savcı tarafından incelenmesi ne kadar etik?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..