Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '07

 
Kategori
Emlak
 

Saygı tek taraflı olmaz

Merhabalar.

Hepimiz dikkat etmişizdir veya zaman zaman konuşmalara şahit olmuşuzdur, emlak danışmanlığı mesleği yapan arkadaşlarımız hakkında ileri geri konuşulmasına.

Falan emlak ofisinde şöyle bir sıkıntı yaşadım, filanca emlak danışmanı beni aldattı vs. gibi.

Kabataslak bir yüzde hesabı yapacak olursak hangi meslek dalında genel ahlak kurallarını arada sırada da olsa bir kenara bırakan insanların sayısının %10-20 civarında olmadığını hangimiz söyleyebiliriz?

Ebetteki emlak mesleğini ifa edenler arasında da arada bir bilerek ya da bilmeyerek hata yapan insanlarda olacaktır. Olmamalıdır; ama maalesef oluyor işte, her meslek dalında olduğu gibi.

Madalyonun bir de diğer yüzü var. Alıcı veya satıcı; yani müşteri her zaman etik mi davranıyor. Çalıştığı emlak ofisine; dairemi 200 bin ytl den aşağı vermem deyip de kendisi 180 bin ytl ye satan olmuyor mu?

Evini satılmak üzere verirken komisyon sorun değil, elbette hakkınızı alırsınız deyip te satış gerçekleştiği zaman kıran kırana bir pazarlığa tutuşmak isteyen, satıştan vazgeçen müşteriler olmuyormu?Sözleşme süresi boyunca gösterilen olanca çabayı, hizmeti, masrafı bir kenara bırakıp; mal sahibine ulaşan bir müşteriye kendisi gayrimenkulünü satıp, emlak danışmanının emeğine saygı duymayanlar?Elbetteki müşterilerde bu alanda çok da kadir kıymet biliyor diyemeyiz.Yani sıkıntıları sadece emlak sektöründeki arkadaşlara yüklemeyelim lütfen, iğneyi birazda kendimize batırmayı deneyelim.Herkesin dürüst ve genel ahlak kuralları çerçevesinde ilişkiler kurması dileklerimle, tüm meslektaşlarıma saygılarımla.

 
Toplam blog
: 16
: 960
Kayıt tarihi
: 26.07.07
 
 

1976 Ağrı doğumluyum, evliyim ve Çağrı adında bir çocuk sahibiyim.Uzun yıllardır emlak sektörüne ola..