Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Otomobil
 

Seat'ın ilk SUV'si Seat Ateca ile tanışın

Seat'ın ilk SUV'si Seat Ateca ile tanışın
 

Biraz gecikmelide olsa sonunda Seat da crossover kervanına Ateca modeli ile katıldı. Bu yazımda sizlere Eylül 2016 da Avrupa'da satışa çıkacak olan ve adını Ispanyol kasabası Ateca'dan alan Seat Ateca'dan bahsetmek istiyorum...
 
 Aracın resmi ilk sunumu Geneva motor şovda Mart ayında yapılacak olmasına rağmen, Seat satışlar için bir 6 ay daha beklemeyi planlamış. Kuzeni Skoda firmasının son yıllardaki üstün başarısının altında biraz ezilen Seat, Ateca ile Skoda'nın gölgesinden kurtulmaya çalışıyor. Bana kalırsa bunu başaracak da gibi geliyor. Ateca firmanın SUV platformuna tam anlamıyla uyan ilk modeli. 
 
 Bu haliyle Seat'in, Hyundai Tucson, Kia Sportage ve klasman lideri Nissan Qashqai gibi araçlara cevabı niteliğinde olan Ateca, Qashqai'den boyu kısa olmasına rağmen söylenene göre daha büyük bir bagaj hacmine sahip olacak. Ateca'nin bu yazıdaki fotoğrafı bugün öğleden sonra sızmış.
 
 Araç için Türkiye'de ve Avrupa'da çok başarılı satış rakamlarına ulaşmış Seat Leon Hatchback'in SUV versiyonu diyebiliriz. Söylentilere göre Ateca'dan sonra Seat VW Polo büyüklüğünde ve Polo'ya çok benzer, daha küçük bir SUV modeli de geliştirmeyi planlıyor (Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur vb crossover'lar ile yarışmak için).
 
 Araç önceki yazılarımda da anlattığım gibi VW'nin MQB platformu üzerine inşa edildiği için, modellerin çoğu önden çekiş olacak. Fakat 4Drive damgalı bir model ise VW Tiguan yazımda da bahsettiğim gibi Haldex 4 çeker sistemi ile üretilecek. 
 
 Aracı rakiplerine göre öne çıkaran bazı ekipmanlar düşünülmüş. Örneğin, araçta, arka,ön ve yanlarında bulunan kameralarla desteklenmiş bir kuş bakışı görüntüleme sistemi bulunuyor. Ford Kuga'da bulunan elleriniz dolu olduğunda bagaj kapağını ayağınızı sallayarak açma özelliği ve cep telefonları için kablosuz şarj alanı gibi özellikler de düşünülmüş. 
 
 Ateca'nın , Leon modelinde kullanılan tüm motorlar ile piyasaya sürülmesi garanti gibi. Bu liste de 1.0 litrelik 115 bg'lik TSI motor da bulunacak. En güçlü motor seçeneğinin ise 190 bg üreteceği söyleniyor. Avrupa da satışa çıkacak olan tüm dizel modeller (1.6 ve 2.0 litre) opsiyonel 4 çeker sistemi ile de satılacak. 
 
 Seat'ında katılması ile SUV klasmanı daha da heyecanlı bir yapıya kavuşacak. Aracın fiyatını şimdiden merak ediyorum. Her zamanki gibi bekleyip göreceğiz...
 
Toplam blog
: 55
: 1472
Kayıt tarihi
: 15.06.14
 
 

Ceyhun Kirimli lisans egitimini Bogazici Universitesi Molekuler Biyoloji ve Genetik Bolumunde tam..