- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sebzeli incik kebabı
KUZU İNCİK KEBABI
MERİHİN MUTFAĞINDAN
SEBZELİ İNCİK KEBABI
İki adet kuzu incik etini, derin bir kabın içinde, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak, tuz, kekik ve karabiber ile marine ederek yarım saat kadar dinlendiriyoruz ve sosuyla beraber Tava da, her tarafını iyice kızartıp bir tabağa alıyoruz.
Aynı tavanın içinde ki sosla, kabuklarını soyup küp doğradığımız; 1 adet kabak, 1 adet patlıcan, 1 adet kırmızıbiberi hafif kızartıp, 2 adet domates ilave ederek sote ediyoruz.
Birer tutam tuz, karabiber, zerdeçal, pul biber ve bir adaçayı yaprağı ile üç yaprak taze nane yaprağı ve 1 fincan sıcak su ilave ederek, etlerimizi de ortasına yerleştirip arada bir kaşıkla sosundan üzerine gezdirmek suretiyle 20 dakika kadar pişiriyoruz.
4 adet taze küçük boy patatesleri iyice yıkayıp, ince elma dilimleri şeklinde kesip tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ile kızartıyoruz.
Servis tabağımızın ortasına bir incik eti yerleştirip, etrafına sote ettiğimiz sebzeleri, tabağın kenarlarına da patates dilimlerinden serpiştirerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.