- Kategori
- Yemek - Mutfak
Aşure Tatlısı
Merhaba Arkadaşlar,
Muharrem ayı’nın gelmesiyle birlikte evlerde aşure yapmanın da zamanı geldi değil mi?
Öyleyse gelin hep beraber aşuremizi yapalım.
Malzemeler
Yarım kg aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye, 1su bardağı nohut
250 gr kayısı, 250 gr incir
200 gr kuru üzüm, 1kg 250 gr toz şeker
Yarım su bardağı pirinç
1 portakal, 1elma (küçük küçük doğranmış), limon rendesi
Süslemek için
Nar taneleri
Kuş üzümü
Kavrulmuş fındık, ceviz, Antep fıstığı
Tarçın
Hazırlanışı
Kuru fasulye, Nohut, Buğday’ı akşamdan ıslatınız. Sabah iyice şişmiş olan buğdayı bir kaç defa yıkayıp( suyunu süzün kararmamsı için) büyük bir tencere de 2 sürahi suyla birlikte pişiriniz. Pişirirken ara ara üzerinde biriken köpüğü alın ve karıştırın.
Daha sonra ayrı ayrı nohut ve fasulyeyi de haşlayın.
Buğdayın iyice piştiğine emin olduktan sonra(yaklaşık bir saat) nohut, fasulye, pirinç ve şekeri ilave edin.10 dakika da böyle pişirdikten sonra; portakal, elma, limon rendesi, üzüm’leri ilave edin. Beş dakika daha kaynayan aşureyi ocaktan alabilirsiniz.
Dilediğiniz gibi süsledikten sonra aşuremiz servise hazırdır.
Hepinize afiyet olsun.
Yerken beni de hatırlayınız.:))
Saygı ve sevgilerimle.