Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Aşure Tatlısı

Merhaba Arkadaşlar,

Muharrem ayı’nın gelmesiyle birlikte evlerde aşure yapmanın da zamanı geldi değil mi?

Öyleyse gelin hep beraber aşuremizi yapalım.

Malzemeler

Yarım kg aşurelik buğday

1 su bardağı kuru fasulye, 1su bardağı nohut

250 gr kayısı, 250 gr incir

200 gr kuru üzüm, 1kg 250 gr toz şeker

Yarım su bardağı pirinç

1 portakal, 1elma (küçük küçük doğranmış), limon rendesi

Süslemek için

Nar taneleri

Kuş üzümü

Kavrulmuş fındık, ceviz, Antep fıstığı

Tarçın

Hazırlanışı

Kuru fasulye, Nohut, Buğday’ı akşamdan ıslatınız. Sabah iyice şişmiş olan buğdayı bir kaç defa yıkayıp( suyunu süzün kararmamsı için) büyük bir tencere de 2 sürahi suyla birlikte pişiriniz. Pişirirken ara ara üzerinde biriken köpüğü alın ve karıştırın.

Daha sonra ayrı ayrı nohut ve fasulyeyi de haşlayın.

Buğdayın iyice piştiğine emin olduktan sonra(yaklaşık bir saat) nohut, fasulye, pirinç ve şekeri ilave edin.10 dakika da böyle pişirdikten sonra; portakal, elma, limon rendesi, üzüm’leri ilave edin. Beş dakika daha kaynayan aşureyi ocaktan alabilirsiniz.

Dilediğiniz gibi süsledikten sonra aşuremiz servise hazırdır.

Hepinize afiyet olsun.

Yerken beni de hatırlayınız.:))

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..