Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '15

 
Kategori
Seçim
 

Seçimler yaklaşırken

Seçimler yaklaşırken
 

MERCEDESLE GİDİYORLAR


Yeni seçim dönemine yaklaşıyoruz. Seçim sonucu ne olacak? Hangi parti iktidara gelecek?  Kimler milletvekili olacak? Buna benzer sorularda halkın zihninde dolaşıp duruyor.

CHP şeflik dönemini, DP on yıllık iktidarını yazılardan okur, o dönemlerde olanları anlamakta güçlük çekerdim. İktidarların dediğim dedik, çaldığım düdük türü içraatlarını  “ Bu nasıl böyle olabilir, ülke nasıl böyle yönetilir.” Diye hayretle yorumlardım.

Ülkemizde şu an olanlar, yapılan icraatlar o dönemlerin benzeri, hatta daha ilerisi değilmi?

O dönemlerde ülkemiz bölünmeye ramak kalmamış, iktidar erki bu kadar birbirine karışmamış, taşlar yerinden oynamamıştı.

Yaşadığımız ülke, bize çocuklarımızın emaneti değil mi? Bu emaneti gerektiği gibi koruyabiliyormuyuz? Şehirlerin her tarafına dikilen beton yığınları , ortadan kalkan yeşil alanları, yıkıma uğrayan eski eserleri, tanınmaz hale gelip ranta dönüşmüş şehirlerin nesini çocuklarımıza bırakacağız?

Birde vatan parçalanırsa! çocuklarımıza bırakılacak vatan kalacakmı? 1000 Yıldır üzerinde bulunduğumuz bu çoğrafya, pazarlık konusu yapılıyorsa. Üzerinde devletler oluşmuş haritalar alenen yayınlanıyorsa, ülkemize TÜRKİYE diyemiyorsak, geriye konuşacak ne kalıyor?

Bir ülkede hukuk, emniyet, ahlak kalmamışsa; hangi değerleri bırakacağız çocuklarımıza?

Dünya hayatında en çok zulme uğrayan,  Peygamberler ve evliyalar olmuştur. Peygamberimize,  Mekke müşrikleri dayanılmaz eziyetler etmiş olmasına rağmen, Peygamberimiz Mekkeyi  fethettiğinde, müşriklerin tamamını affetmiş, mallarını talan ettirmemiş, yaşamalarına izin vermiştir.

Yaşadığımız günde ise insanların birbirine kinden, husumetten başka davranışı  yok. En basit şeyler kavga nedeni sayılır olmuş.

Hatasız insan varmı? Başkasının hatasını öne çıkartırken kendi hatalarımızı gidermeye çalışıyormuyuz?

Milletvekili aday listeleri belirlenerek YSK. Teslim edildi. 7 Haziran’da seçimler yapılacak. 8 Haziranda ülkemiz nasıl bir tablo ile karşılaşacak?  Zor geçecek seçimlerden sonra, ülkemizde değişik tahminler ve senoryalar  dolaşmaktadır. Bunlar:

1- HDP’ nin  barajı aşması halinde,  AKP oylarında ve çıkarabileceği milletvekili sayısında büyük düşüş olacak, bu durum hesapları bozarak, yeni oluşumlara neden olacaktır.

2- Tek başına ikdidar olamayan AKP, başka partilerle koaliasyon yapma durumuna girecektir.  Burada koaliasyon için ilk akla gelen MHP veya CHP olmaktadır. Belkide üçlü koaliasyon olacaktır.

3- AKP diğer partiler ile koaliasyon yaparsa, açılım politikaları onlar ile sürdürecek,  bu konuda alınacak  kararlara bu partileri’de dahil edecektir.  Anayasa çalışmalarını birlikte sürdüreceklerdir.

4- MHP. Kendisine ittifak teklif eden BBP ve SP seçim ittifakını yapmış olsaydı, oy oranını % 20- 25  rakamına rahatlıkla çıkarırdı. Anlaşılamayan şekilde bu ittifak mümkün olmadı.  Bu ittifakın yapılamayışı,  AKP işine yarayacaktır.

5- Şayet HDP seçim barajını aşamazsa  meclise giremeyecek,   diğer partilerden istifa ederek  HDP katılacak  milletvekilleri ile meclisteki gurubunu kurabilir. Sanırım bunun içinde, şimdiden hesap yapılıyordur.

Halkın hiç bir şekilde fikrinin sorulmadığı, görüşünün alınmadığı icraatların adına  demokrasi denilemez. Seçimlerde aday olan milletvekillerini, halkımız mı seçti? Partilerin kapalı odalarında  milletvekili isimleri tesbit edildi?

Partiler milletvekili adaylarını kendileri seçer, millete yalnız oy vermek düşer. Bu durumda’ da millet vekilleri millete değil, partilerine bağımlı olurlar.

Particilik yapmak, parti tartışmak, halkın arasına husumet koymaktan başka bir işe yaramamaktadır. Biz partileri ne kadar tartışsak ta, parti başkanları kendi yapacaklarını yapıyor, söyleyeceklerini  söylüyorlar. Bizim particilik yüzünden birbirimize kırılmamız, dargın olmamız yanımıza kalıyor!

 Bir ilçe düşünün, her seçimde % 85- 90 ikdidar partisine oy veriyor. Dört dönemdir bu ilçeden milletvekili çıkmıyor. Bunun manası “ Oyunuzu verin, işinize gidin. Başka şeye karışmayın . Biz her şeyin iyisini biliriz.Ülkeyi biz yönetiriz.”  Demek manasına gelmiyormu? İlçenin bir takım sıkıntıları için meclise gidiliyor, orada bulunan milletvekili kendisine sorulan sorulara, adeta azarlarcasına cevap veriyor. Heyete sert bir uslupla- ” İlçeniz ile ilgili sorunları bir yakinen takip ediyoruz. Sizin bu konuları meclise taşımanıza gerek yok.” Diyor. 

Yeni seçim dönemi, vatana millete hayırlı olsun. Yanlış hesapların bozulup, milletin hayrına işler yapılmasına vesile olsun.

OLSUN BE ALDIRMA YARADAN YARDIR.

SANMAKİ ZALİMİN ETTİĞİ KÂRDIR.

MAZLUMUN AHI İNDİRİR ŞÂHI.

HERŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR.

Mustafa Yolcu

myolcu@ttmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 172
: 1405
Kayıt tarihi
: 26.06.09
 
 

1953 Yılı Çorum iskilip doğumluyum.  inşaat mühendisiyim. Ankara'da ikamet ediyorum Yazılarım baz..