Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '15

 
Kategori
Siyaset
 

Seçimlerde en büyük tehlike

Seçimler yaklaştıkça kombinasyon permütasyon hesapları arttıkça artıyor. A B'yle koalisyon yapar, B C'yle birleşir, anayasa değişir. A+D anayasayı değiştiremez ama şunu yapar, vs. Onlarca alternatifden bahsediliyor. Kimi için iyi olur diyorum, kimi için kötü olur ama hayırlısı. 

Fakat bir alternatif var ki Türkiye için çok büyük tehdit, bölünmez tek vatan Türküye için büyük tehdit. HDP'nin seçimlere bağımsız adaylar ya da parti olarak katılmayıp, AKP ile birlikte girmesi. Sonra da AKP'ye kazandırdığı oylar ve sandalyeler sebebiyle AKP'den özerklik, vs istediğini alması. 

Türkiye seçime %10 oy barajıyla gidiyor (bu doğru yanlış tartışılır, ayrı konu). HDP gibi %10 barajını ya aşar ya aşmaz durumunda olan, ancak bağımsız adayları istisnasız kazanacak gözüyle bakılan bir partinin, normal şartlarda tabi ki bağımsız adaylarıyla seçime girmesi gerekir. Parti olarak girmesi çok açık bir risktir, bu yolla seçime gidilmez. 

3. yöntem, yani AKP ile ortak seçime gitmek, akla bir sürü soruyu getiriyor? Temiz bir şekilde bağımsız adaylarla kazanacağı bir seçime AKP şemsiyesi altında gitmek istemesi nedendir? Bunun politik dönüşü ne olacaktır? Özerklik, başkanlık sistemi, federasyon, parçalanan Türkiye... Aman diyorum... 

İnşaAllah bu seçimlerde sandıklar kaybolmaz, açık arazide oylar pusulaları bulunmaz ve Türkiye'nin bağımsızlık ve bütünlüğü her zamankinden daha önemli olduğunun farkında olan tüm Türk halkı sağduyuyla hareket eder. 

Türk, Kürt, Çerkez, kim bu topraklarda yaşıyorsa, hepimiz kardeşiz, bir bütünüz, bölünemeyiz. 

 
Toplam blog
: 17
: 3951
Kayıt tarihi
: 12.11.13
 
 

1980 Istanbul doğumluyum. Boğaziçi Universitesi Psikoloji mezunuyum İnsan düşününce insan..