Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '16

 
Kategori
TV Programları
 

Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciyi harcadılar !

Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciyi harcadılar !
 

Ünlü oyunculara büyük haksızlık!


Yakışıklı ve profesyonel oyuncu Seçkin Özdemir ile güzel ve yetenekli oyuncu Selin Şekercinin başrollerini paylaştığı Acı Aşk dizisinden maalesef kötü haber geldi. Dizi 13. Bölümü ile ani bir karar değişikliği olmazsa ekranlara veda edecek.

Dünyaca ünlü olan Bad Love adlı Kore dizisinden uyarlanan Acı Aşk senaristlerin ve yapım şirketinin stratejik hataları yüzünden bence bu duruma düştü. Konu itibari ile birçok diziden üstün olan ve kolay , kolay kendini kendi içinde tekrar etmeyecek olan bir dizi Acı Aşk ama senaristlerin ve yapım şirketinin bir türlü anlayamadığımız stratejisi yüzünden dizi olması gerektiği gibi çekilemedi. Birde Meryem Üzerlinin dizisi Gecenin Kraliçesi de Acı Aşk dizisine zarar verdi çünkü Acı Aşk dizisinin ana konusunu telif hakkı elinde olmadığı halde uyarlayarak O3 medya Meryem Üzerliye dizi yaptı. Tmc yapım ise bir türlü bunu engelleyemedi üstelik Bad Love un telif hakkı onlarda olmasına rağmen ve yasal olarak haklı olmalarına rağmen. Ben şahsen yapımın bu konuda yetersiz kaldığını ne kadar davalar açsa da karşı tarafa Seçkin Özdemir ve Selin Şekercinin hakkını tam olarak savunamadığını düşünüyorum. Sektörde aynı konuyu kullanan iki dizi olmuş oldu ve aynı anda yayındaydılar bugüne kadar ben böyle bir şey görmedim yakın zamanda Seçkin Özdemir ve Selin Şekerci bence bu durumu en başında bilse Acı Aşk için yapım şirketi ile anlaşmazlardı herhalde.

Gelelim başka konulara bildiğiniz gibi Acı Aşk dizisi başlamadan tüm gazetelerde tüm büyük haber sitelerinde Seçkin Özdemir ve Selin Şekerci başrol olarak tanıtıldı ve üstlerinden dünyanın reklamı yapıldı. Sezgi Sena Akay da bu tanıtımlarda vardı ama şahsen hiç etkisi olmadı bence çünkü sektör dışı olan ve mankenlikten sektöre girmiş olan bir isim ve sektörde isim değeri yani marka değeri yok. Tüm bu olanların ardından dizi başladı. Nedendir bilinmez Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciyi dizide olması gerektiği gibi ön planda izleyemedik. Tüm halka başrol olarak finanse edilen ve tüm ana reklamın ağırlıklı olarak üstünden yapılmasının ardından Acı Aşk ta başrol sıfatı ile tanıtılan Seçkin Özdemir’i dizide çok az görebildik. Dizinin şuan 11 bölümü yayınlandı ama biz neredeyse 8 bölüm özellikle Seçkin Özdemir’i sonrada Selin Şekerciyi olması gerektiği gibi başrol ağırlığı hissedilecek şekilde göremedik. Dizide daha çok Sezgi Sena Akay ve Alperen Duymaz adlı sektörde yeni tecrübesiz olan ve ismen bir marka değeri tanınmışlıkları olmayan oyuncuları daha gördük. İzleyicide buna en başından tepkiliydi biz Seçkin Özdemir ve Selin Şekercinin dizisi diye diziyi izlemeye başladık ama onlar yerine iki tane tecrübesiz ismi izliyoruz diye bir çok olumsuz tepki geldi. Tüm reklamın Seçkin Özdemir ve Selin Şekerci üstünden yapılıp halka başrol diye finanse edilip onları bölümlere az koymak neyin kafasıydı bende anlamadım birde Sezgi Sena Akay mankenlikten oyunculuğa adım atmış bir isim ve oyunculuğu gerçekten çok yetersiz bence çok büyük hataydı onu dizide fazla göstermek. Ama şuna asla bir anlam veremedim Alperen Duymazın hiçbir reklamda adı geçmiyorken ve hatta dizinin ilk tanıtım  tanıtım fragmanında bile yokken dizide bu kadar öne sürülmesine başrol olmadığı halde bir anlam veremedim ve mantıken asla doğru bulmadım. Sektörde yeni olan bir isim ve tecrübesiz yetenekli olsa da izlerken çoğu sahnede ses vurgusu yapamadığını ve jest ve mimiklerinin oturaklı olmadığını görüyoruz. Dizide Seçkin Özdemir gibi sektörde üst düzey oyunculuğu ile bilinen ve sektörde en iyi ağlayan oyuncu lakaplı bir isim dururken onu öne sürmemek neyin kafasıydı çözemedim. Aynı şekilde Selin Şekerci de Seçkin Özdemir gibi tiyatro kökenli bir oyuncu ve üst düzey performanslara imza atabilen bir isim onu da olması gerektiği gibi dizide göremedik. Dizide gerçekten bu yapılanların bir mantığı yoktu tüm halka Seçkin Özdemir ve Selin Şekercinin üstünden reklam yapıp onları başrol sıfatı ile projeye alıp en çok ödemeyi onlara yapıp özellikle Seçkin Özdemir’i dizide ana erkek başrol sıfatı ile tüm halka finanse edip proje içinde kaşe olarak en çok ücreti ona verip bölümlere doğru düzgün koymamak başrol ağırlığını hissettirmemek çok mantık dışıydı.

Acı Aşk uyarlama bir dizi konu gereği hikaye gereği böyle oldu savunmasını da hiç yapmasın senarist yada şirket uyarlama diziler %100 aynı olmuyor adı üstünde Türk sektörüne göre uyarlanıyor. Burası Kore değil Türk izleyicisi de Kore izleyicisi değil. Zaten dizide uyarlamanın dışına çıkılmış bayağı durum böyle iken senaristlerin bunu öngörüp diziyi Türk izleyicisinin kabul edeceği bir şekle sokmaması çok büyük hataydı. Ayrıca Seçkin Özdemir ve Selin Şekercinin başrol olması ve Seçkin Özdemir’in ana erkek başrol olması  halinde onları öne sürmemek ve ağırlıklarını dizide hissettirmemek gerçekten akıl olacak bir şey değildi. Galiba şirket genç oyuncuları parlatmak istedi günümüzde bazı şirketlerin genç isimler yeni yüzler arayışına girdiğini bünyelerine alıp onlara dizi yaptığını görmekteyiz. Benim aklıma bu gelmedi de değil hani. Halka Seçkin Özdemir ve Selin Şekercinin finanse edilip dizide genç ve tecrübesiz isimlerin başrol olmadıkları halde öne sürülmesi gerçekten çok garip ve enteresan bir durum.

Birde şu var dizide Seçkin Özdemir’in canlandırdığı hikayenin ana karakteri Bulut halka çok kötü finanse edildi. Dizide her zaman haklı olsa bile haksız gibi gösterildi ve kötü bir imaj çizildi karaktere.

Sürekli dizide bulut karakterine baskı yapıldı iş yerinde oturduğu evde hatta değerli eleştirmen Mesut Yar da posta gazetesinde bulut karakterine hareket alanı bırakılmadığı yönünde bir yazı yazmıştı. Kusura bakmayın senaristler ama ben hiçbir dizide ana başrol karakteri halka bu kadar kötü finanse eden bir iş görmedim. Çok film izleyenler bilir karakter katil olur yada her gün başka kadınlarla olan biri olur ama öyle bir algı yaratırlar ki o karakterin haklı yönlerini gösterirler ki ona hak veririz ve severiz. Acı Aşk ta çok büyük bir algı hatası yapıldı bulut karakteri düzgün olarak halka finanse edilemedi.

Gerçekten dizide en başta Seçkin Özdemir sonra Selin Şekercinin çok büyük haksızlığa uğradığını düşünüyorum. Dizide tüm reklam onların üstünden yapıldı ama onlara dizide kendilerini gösterecekleri prestijli sahneler yazılmadı özellikle Seçkin Özdemir dizide ana başrol erkek oyuncu olmasına rağmen çok kısıtlandı ve oyunculuk açısından hareket edeceği alan bırakılmadı.

İşin birde şu boyutu var dizinin ana reklamı yapılırken Seçkin Özdemir’in ve Selin Şekercinin adı ile reklam yapıldı şimdi ise dizi bitiyor ve tüm medyada Seçkin Özdemir in bir dizisi daha bitiyor ya da Selin Şekerci yine reyting kurbanı veya o oyuncunun bir dizisi daha bitti yönünde karalama kampanyasına benzer haberler yapılmaya başladı.  Buradan ey medya diyorum dizide Seçkin Özdemir ve Selin Şekerci başrol olmasına rağmen genç oyuncular daha fazla göründü onların adı neden geçmiyor üç maymunu oynamayın ve gerçekleri yazın diyorum. Ortada bariz bir şekilde görünen bir haksızlık var resmen başta Seçkin Özdemir olmak üzere sonrada Selin Şekerci olmak üzere dizide çok büyük haksızlıklar yapıldı. Resmen Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciyi harcadılar yeni yüzleri parlatmak için.

Umarım adalet yerini bulur ve Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciye haksızlık yapanlar ya da üstünden bir şekilde prim sağlayanlar oyuncu olur, senarist olur, şirket olur her neyse bedelini öder.

Seçkin Özdemir ve Selin Şekercinin izleyici kitlesi de tüm bu olanlardan rahatsızdı dizide yapılan haksızlıklardan final kararı alındığı haberi gelince de sevilen ikilinin hayranları çok üzüldü. Ama sosyal medyadan Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciye moral amaçlı bir çok güzel mesaj attılar.

Buradan bende Seçkin Özdemir ve Selin Şekerciye her şeyin hayırlısı diyorum zaten dizide onlara hak ettikleri değer verilmiyordu umarım en kısa sürede çok güzel bir proje ile hak ettikleri değerin verildiği işlerde  ikisini de ekranlarda görürüz.

Çetin Kaya

Twitter/fankafacetinn

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..