Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Şehir Fırsatları

Şehir Fırsatları
 

Fırsatları değerlendirmek gerekiyor...


İnternet , yaşamımızın her safhasında ,her anında bizimle birlikte... Sağlık,eğitim,eğlence,iş bulma,ev eşya satın alma ,her konuda bilgilenme...  Aklına bir şey mi takıldı, sor Google amca'ya cevap versin,en azından akıl versin... Yeter ki her konuda olduğu gibi yarar-zarar çizgisini iyi belirleyelim,aşırı ,gereksiz, zararlıya olan sınırı  aşmayalım. Tüm dünyada 2010 Mayıs'ında kullanılmaya başlanan bir internet sitesi'nin varlığından biz yeni haberdar olduk ve bir süredir de kullanıyoruz.

Şehir fırsatları olarak, internette bulabileceğimiz bu siteyle, henüz tanışmamış olan varsa onları bilgilendirmek istedim.  Şehir fırsatlarının,uluslararası Groupon grubunun Türkiye'deki temsilciliği olduğu, bilgisine ulaştım yine internetten. Sistemin, basitçe sürümden kazanma(economies of scale-ölçek ekonomisi)mantığı ile çalışıyor olduğunu öğrendim ,baktığım bu sayfadan. Tüketim çılgınlığının , her ekonomik  düzeydeki insanımızı  sardığı günümüzde, hiç olmazsa, adından da anlaşılacağı üzere"fırsatlardan" yararlanma ; hem ekonomiyi canlandıracak hem de sabit gelirli insanımıza biraz nefes aldıracak  diye düşünüyorum. 

Antalya'da yaşamamıza rağmen ve de Antalya doğumlu olmamıza rağmen şehrin nimetlerinden yararlanamıyoruz diye yakınırdım hep...Sözünü ettiğim " Şehir fırsatları"  sayesinde geçenlerde,Kaleiçi'nde bir restoranda,fasıl eşliğinde ailece yemek yiyebilme, bu vesile ile Kaleiçi'nin son halini görebilme "fırsatı"nı yakaladık.Üç kişi 60 Lira ödedik. Bugün de, güzelim Konyaaltı manzarası karşısında açık büfe kahvaltı yaptık eşimle. İki kişi 19 lira'ya... Deniz masmavi,pırıltılı bir çarşaf gibiydi...Çevrenin  bitki örtüsü ve ağaçlarına dokunulmadan, dokusu bozulmadan, çevreye uygun düzenlenmiş işletmelerin tümü, nezih bir ortamda olduğunuz duygusunu veriyor. Deniz,ağaçlar,çiçekler ve karşıda başı karlı Bey dağları... Sofranızda "yok" yok...

Gençliğimiz,  başımızı sokacak bir ev,  ayaklarımızı yerden kesecek  masrafsız bir araba, çocukları hayata hazırlama  savaşı içinde  geçerken;  dışarda yemek yemek bizim için,  ulaşılması,   gerçekleşmesi  hemen hemen olanaksız bir "lüks"tü. Ülkemizin orta ve alt gelir sahibi  çoğunluğu içinde yer aldığımız için ... Şimdi belli bir rahatlığa ulaştık ama gençlik denilen kısacık rüya da, Akdeniz'in sularına karıştı gitti...  Bu yüzden; hayat yanıbaşımızdan geçip giderken, bir şeyleri yakalayabildiğimiz kadar yakalamaya çalışalım düşüncesi ile üç-beş kişiyi bu siteden haberdar etmek istedim.  

Sağlık , konaklama, alış-veriş gibi  hemen her ihtiyaç duyduğumuz konuda, %70-90 gibi indirimlerle yararlanma olanağınız oluyor, bu site sayesinde.Belirli bir kişi sayısına ulaşınca , o günkü fırsat   sona eriyor.Bu nedenle ,istediğiniz hizmet veya ürün için , internetten takibini yapmanız gerekiyor.

Umarım ,sevdiklerinizle birlikte hayatın fırsatlarını yakalayabilenlerden olursunuz...

 

 
Toplam blog
: 307
: 1382
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

Emekli Türkçe öğretmeniyim.Şimdi Marmara Üniversitesi bünyesinde bulunan, Atatürk Eğitim Enstitüsü ..