Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlerimiz:Yüzbaşı Hasan Hatıl, Astsubay Faruk Kaya, Astsubay Cengiz Gülcü

Şehitlerimiz:Yüzbaşı Hasan Hatıl, Astsubay Faruk Kaya, Astsubay Cengiz Gülcü
 

Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde önceki gün PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada üç Mehmetçik şehit oldu. Milletimizin bağrına; şehit ailelerinin de ocağına ateş düştü. Al bayrağımızın kan kırmızısı rengi gibi ateş kızgınıyız artık; bitsin bu acılar ve bayrağımızın beyaz hilali ve yıldızı gibi de sabırlıyız, metanetliyiz; bir büyük sevginin bu milleti yeniden ve bu kez daha da güçlü olarak bir ve bütün edeceğine de inançlıyız.

Şırnak'ta şehit düşen Piyade Yüzbaşı Hasan Hatıl'ın Zonguldak'taki babaevinde yas var. Şehit Yüzbaşı'nın dört yaşındaki oğlu babasız kaldı. 32 yaşındaki Şehit Yüzbaşı Hasan Hatıl bizler için savaştı, Türk Milleti özgür ve bağımsız yaşasın diye canını bu aziz vatana ve yüce millete feda etti.

Şehit Yüzbaşı Hasan Hatıl'ın Zonguldak'ın İnciveren Mahallesi'nde oturan babası Şaban Hatıl, oğlunu en son dört ay önce gördüğünü belirterek, "Bu son görüşümmüş. Ankara'daki görev yerinden 5 aylığına Şırnak'taki görevine gitmişti. Vatan uğruna canını feda etti. Vatan sağolsun!.." dedi.

Bizler için; candan aziz bu vatan ve bu yüce millet için şehit olan; Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya 32 yaşındaydı. Yedi düvele meydan okuyordu o da; tıpkı Çanakale'de savaşıp şehit düşen Mehmetçikler gibi... Türkiye kaç cephede savaşıyor dersiniz?!.. Bunu hiç düşündünüz mü?.. Dünü, bugün yeniden yaşıyor gibiyiz. Tarih bilinci olmayan milletler, sudan sebeplerle birbirlerini yerler; tarih denen zaman tünelinde bilinçsizce... Sonra da "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"a yem olurlar... Okuma yazma bilen herkes 1. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasını, bugüne kadar uzanan tarihi olayları sayfa sayfa okumalıdır... Okudukça akıllanmalı ve birbirimizle çok güçlü bir şekilde kenetlenmeliyiz.

Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın cenaze töreninde taziyeleri kabul eden, şehit annesi 64 yaşındaki Miyeser Kaya, "Hiç üzülmüyorum. Şehit oğlumu düğün, bayram gibi gönderiyorum." dedi. Şehidin ağabeyi Osman Kaya, "Bir ay sonra düğünümüz vardı. Allah bir ay önceye aldı." dedi. Altmış dokuz yaşındaki şehit babası Hurşit Kaya ise gözyaşlarına hakim olamazken, "Ben ağlamıyorum. Bunları sevinç gözyaşları." dedi.

Yeniden yedi düvelle bir olup kalleşçe bu yüce milletin gözyaşlarını akıtan hainler!.. Duyun işte!.. Babalar, anneler, eşler; boynu bükük evlatlar metanetle acıyı; gururla öfkeyi birlikte yaşıyorlar. Geride kalan evlatlarını da askere gndermeye hazırlar. Namık Kemal'i de hap var bu milletin; Mustafa Kemal'i de...

Vatanın bağrına dayamış düşman hançerini / Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini!.. diye haykıran vatan şairi Namık Kemal'e Mustafa Kemal şu cevabı verir ve dediğini de yapar: Vatanın bağrına dayasın düşman hançerini / Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini!..

Yirmi beş yaşında şehit düşen; Şehit Astsubay Cengiz Gülcü, memleketi Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Göksöğüt Beldesi'nde toprağa verildi. Büyük bir Türk bayrağına sarılı cenazeyi taşıyan aracın peşinden yürüyen şehidin altı aylık acılı eşi Nazan Gülcü, "Başka ölüm yakışmazdı sana. Başka kavuşma da yakışmazdı sana Cengiz'im." diye haykırdı. Cenaze törenine katılan İlköğretim Okulu öğrencileri; törende bulunan komutanlara "Bizi de askere alın" dediler. Bu millet anasıyla, bacısıyla, evladıyla, babasıyla ceddiyle ve geleceği ile hep böyle asil; hep böyle dik, onurlu, cesur; bir ve bütündür!..

Allah rahmet eylesin... Türk Milleti'nin başı sağolsun!..

Türk Milleti her yerde ve her zaman ve har şartta "Vatan sana canım feda!.." nidalarıyla canını dişine katarak çalışacak; bu kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar özgür ve bağımsız olarak yaşayacaktır!..

fot.02.04.2008 tarihli Hürriyet
 
Toplam blog
: 323
: 2029
Kayıt tarihi
: 04.09.06
 
 

Yaşanan her hayat en iyi hayattır; yeter ki içinde kötülük olmasın!.. ..