Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlerimize ...

Şehitlerimize ...
 

Gördüğüm bir rüyanın etkisiyle kaybettiğim yakınlarımın mezarını ziyaret etmeye karar verdim bugün. Aslında uzun zamandan beri planladığım ama hep ertelediğim bir ziyaretti. Mezarlığın başında arabadan indikten sonra Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarına katılmış dünyanın en yaşlı gazisinin mezarının başında durdum.

Evet, tarih derslerinde anlatıldığı kadar basit değildi hiçbir şey. Bu vatan, bağımsızlık, özgürlük ve Türkiye Cumhuriyet‘ i kolay kazanılmamıştı.

Gazimizin mezarını ziyaret ettikten sonra, onun mezarının yaklaşık otuz metre uzağında, al bayrağımızın altında, vatanı için canını vermekten çekinmeyen bir şehidimizin mezarı. Hüzün çöktü içime .

Gazimizin ve şehidimizin mezarını ziyaret ettikten sonra benim babaanne dediğim ama aslında annemin babaannesi, annesini ve dedemi ziyaret ettim. Her mezar başında okuduğum duadan sonra hüzünle ayrıldım oradan.

Ve akşam ana haber bültenini izlerken vatan savunması sırasındaki hain pusuda şehit düşmüş Mehmetçiklerimizin haberi ile yine yüreğim dağlandı. Şanlı al bayrağımıza sarılmış tabutları ile şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı yine.

Tabutu başında şehitlerimizi son yolculuklarına uğurlamadan önce öpülen resimleri. Bu satırları yazarken bile tüylerim diken diken oluyor. Acı dolu yürekler. Ve yüreklerdeki bu acı hiçbir zaman geçmeyecek onlar için. Zaman her şeyin ilacıdır sözünden de nefret ediyorum. Zaman hiçbir şeyin ilacı değildir .

Ve hastanede annesinin kucağında yeni doğmuş bir bebek. Babası, aziz vatanın savunulmasında şehit düşmüş. Babasını, büyüyünce sadece resimlerinden tanıyabilecek. Kim bilir belki rüyasında da görecek. Ama kahraman babasının ruhu onu izlese de o babasını asla göremeyecek. Onunla futbol oynamayacak, maçlara gidemeyecek, sevdiğini isteyemeyecek babası. Her babalar günü içinde garip bir hüzün olacak.

Sana söz şehidim,

Ağlamayacağım …

Ve eğer bir gün gerekirse

Bu vatan için,

Türkiye Cumhuriyeti için yanına gelmekte bir nebze olsun tereddüt etmeyeceğim .

MEKANINIZ CENNET OLSUN, BU VATAN SİZE MİNNETTARDIR .

 
Toplam blog
: 149
: 435
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

1999 yılında Ted Kdz Ereğli Kolejinden, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyat..