- Kategori
- Türk Mutfağı
Şekerpare tatlısı tarifi
Şekerpare Tatlısı Tarifi
Birbirinden güzel tariflerimizi tatlı kategorisinden Şekerpare Tatlısı Tarifi ile sürdürüyoruz.
MALZEMELER
Şekerpare için:
I pkt. tereyak (oda sıcaklıknda bekletilmiş)
I su bardak pudra şekeri
4 çorba kaşık irmik
2 çorba kaşık hindistan cevizi hindistan cevizi
2 ad. yumurta
3, 5 su bardak un
I pkt. vanilya
I pkt. kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardak şeker
4 su bardak su
yarım limonun suyu
Üzeri için:
Fındık
HAZIRLANMASI:
Şekerpare için verilen hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Şerbetin Hazırlanışı:
3 su bardak şekeri ve 4 su bardak suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. 5 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin. Şekerpareler sıcak şerbet ılık olmalı. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacaknız zamana kadar bekletin.
http://pratikevyemektarifleri.com/sekerpare-tatlisi-tarifi.html