Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Şekerpare tatlısı tarifi

Şekerpare tatlısı tarifi
 

Şekerpare Tatlısı Tarifi


Birbirinden güzel tariflerimizi tatlı kategorisinden Şekerpare Tatlısı Tarifi ile sürdürüyoruz.

  MALZEMELER

Şekerpare için:

I pkt. tereyak (oda sıcaklıknda bekletilmiş)
I su bardak pudra şekeri
4 çorba kaşık irmik
2 çorba kaşık hindistan cevizi hindistan cevizi
2 ad. yumurta
3, 5 su bardak un
I pkt. vanilya
I pkt. kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardak şeker
4 su bardak su
yarım limonun suyu

Üzeri için:

Fındık

 HAZIRLANMASI:

Şekerpare için verilen hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Şerbetin Hazırlanışı:

3 su bardak şekeri ve 4 su bardak suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp ılıtın. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. 5 dakika sonunda ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin. Şekerpareler sıcak şerbet ılık olmalı. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacaknız zamana kadar bekletin.

 

Pratik Ev Yemek Tarifleri

 

http://pratikevyemektarifleri.com/sekerpare-tatlisi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..