Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şekerpare

Şekerpare
 

Herkese iyi haftalar. Geçen hafta içi ve hafta sonu sürekli bir hareketle geçti o yüzden çok tarifim birikti elimde hepsini paylaşmak istiyorum ama şimdi de yapılmış bir sürü güzel tatlılar, tuzlular olunca hangisinden başlayacağım kararsızlığı oluyor. En iyisi ben sırayla yazmaya başlayayım :)

Malzemeler
4 su bardağı un.

250 gr.yumuşak margarin.

150 gr. ( 1 su bardağı pudra şekeri).

2 yumurta. 4 çorba kaşığı irmik.

1 paket kabartma tozu.

Süslemek için fındık, hindistan cevizi ve yeşil toz fıstık.

Şerbeti için; 4 su bardağı şeker. 4 su bardağı su. ½ limon suyu.

Yapılışı
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker, su ve limon suyunu karıştırıp 4-5 dakika kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Fırınımızı 200 C ye ayarlayıp ısıtıyoruz. Unun ortasını açıp bütün malzemeyi koyuyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Ortalarına birer fındığı içine gömülecek şekilde yerleştiriyoruz ve sıcak fırına sürüyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra sıcak şekerparelerimizin üzerine soğuk şerbetimizi yedire yedire döküyoruz. Dilerseniz üzerleriniz Hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile de süsleyebilirsiniz.

Not : Eğer şerbetin ölçüsünü 2 bardak olarak yapıp dökerseniz tatlı gibi değil kurabiye gibi oluyor böylede deneyebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 42
: 1952
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Yemek ve pasta yapmayı çok seviyorum. Pastacılıkla ilgili çeşitli kurslara katıldım ve sertifikalar ..