Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Selzede vatandaşın söyledikleri...

Selzede vatandaşın söyledikleri...
 

Samsun'un Canik ilçesinde yaşanan ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin de hala kayıp olduğu felaketin izleri uzun zaman kapanacak gibi görünmüyor.

Gerçi biz unutkan bir ulusuz! Kısa süre sonra unutur gideriz…

Hele Karadeniz bölgesi vatandaşlarımız daha bir unutkan oluyor. Bir zamanlar Ordu’da fındık üreticilerin eylemlerini hatırlayın. Kısa süre sonra yapılan seçimlerde, eylemlerin boş olduğu görüldü.

Yani vatandaşın tepkisi şimdilik kaydıyla sürüyor.

Dere yatağına yapılan, yetkililerin 'yapmasaydık daha çok ölüm olurdu' diye kendini savunduğu TOKİ evlerinden bildiğiniz gibi 6 cenaze çıktı.

Ülke olarak Samsun’un yaşadığı sel felaketini üzüntüyle izledik. Ölümler üzüntümüzü bir kat daha arttırdı. Tabi siyasilerde felaket bölgesine giderek, vatandaşların acısını paylaştılar.

Özellikle ana muhalefet partisi, Genel Başkan tarafından temsil edilerek, ayağına giydiği çizmelerle, vatandaşın derdini dinleyip, acısını paylaştı.

Bu arada iktidar partisi de “Ustalar” tarafından temsil edildi. İşin ilginç tarafı, Su ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun güler yüzle(!) olay yeri incelemesi akıllarda kaldı.

Ha ‘acemi usta’ Eski TOKİ başkanı, yeni Şehircilik Bakanı, yaptığı showla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tıpkı Suudi Arabistan Kralı’nın 10 milyar dolar hibe yaptığını söyleyerek çektiği ilgi gibi…

Televizyon haberlerini izlerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gezisine takıldım. Kemal Kılıçdaroğlu halkın dilinden gayet iyi anlıyor. (Gerçi halk onun dilinden fazla anlamıyor!)

Kemal Kılıçdaroğlu; göz göre göre gelen felaketin yaşandığı bölgede vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bölgede Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına gelen selzede bir yurttaş, Başbakan Erdoğan ve TOKİ'yi tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun incelemesi sırasında "Ben de konuşmak istiyorum" diyen genç kız, "AKP nerede? Yalandan yere sezaryenle şununla bununla uğraşacağına buraya gelsin" dedi. Genç kızın tepkisi karşısında sessiz kalan Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda bir yorum yapmadı.

Selzede başka bir vatandaş, "Sata sata satacak bir yer bırakmadı. TOKİ bizim üstümüzden para kazandı. Orada 6 vatandaşımız öldü. Şimdi nerede? Oğluna gemi almaya benzemiyor, neredesin?" diye konuştu.

Bir kere bu vatandaşımız yanlış konuşuyor.

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan oğluna gemi almadı.

O bir gemicik!

Değerli selzede vatandaşlarımız, Başbakanın oğlunun gemiciği, pırlanta dükkânı(!) lokantalar zincirini sakın konuşmayın. Çünkü bu çocuklar iş yapmayacaklar mı?

Onlar geçimlerini nasıl sağlayacaklar?

Sonra Sayın Başbakan her yere yetişemez ki!

Sizlere fazla önem verdiklerinden olsa gerek, bölgenize üç “usta” gönderdiler.

Sizler gemicik, pırlanta, lokanta derken, onların oy oranları hep artıyor.

Bakın Suriye ile girilen ağız dalaşında bir uçağımız ve iki pilotumuz gitti. AKP’nin oyu yüzde 50 den yüzde 53’e çıkmış. Ayrıca Sayın Başbakan sizin bölgeye gelirse, sizin böyle bir tepki gösterme şansınız hiç olmaz.

Siz en iyisi, ayağınıza kadar gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterin.

Ne de olsu bu ülkede, iktidarı eleştiremeyenler, ana muhalefet partisine saldırmayı alışkanlık haline getirdi!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..