Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Sayın Bakan taklada atsınlar mı?

Sayın Bakan taklada atsınlar mı?
 

Milletvekillerimiz son görevlerini de yaparak (üçüncü yargı paketi) parmak kaldırmaktan(!) yoruldukları için tatile çıktılar.

Bu kadar yoğun bir çalışmanın ardından tatile çıkmaları gayet normal!

Milletvekillerimiz öylesine yorgun düştüler ki; bazı zamanlar oldu, bir gecede kanun çıkartıp, birilerine zırh giydirdiler. Öyle zamanlar oldu ki; bir yandan uyudular, bir yandan hayati önem arz eden yasalar için uykulu uykulu parmak kaldırdılar!

Buna en güzel örnek; üçüncü yargı paketi çıkarken, basına yansıyan resimleri göstermek pekala mümkün!

Milletvekilleri bu kadar yorgunluğun üzerine tatile çıkarlarsa, haliyle sinirli olacaklar. Gittikleri yerlerde, sinirlerini vekili oldukları halktan çıkarabilirler. Onun için önlem alınması gerek!

Önlemi kim alacak?

Tabi ki taklacı İçişleri Bakanı!

İşte bu yüzden İçişleri Bakanı bir genelge yayınlayarak, milletvekillerine koruma şemsiyesi(!) altına almış.

Biliyorsunuz milletvekilleri ile bürokratları sık sık karşı karşıya getiren 'protokol Krizi’ne her halükarda bir çözüm yolu bulmak gerekiyordu.

 Milletvekillerinden gelen şikâyetler değerlendiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla 81 il valisine gönderilen genelgede  'Milletvekillerine, devlet protokolündeki konumlarına uygun davranın' talimatı verilmiş.

Genelgenin ismi şöyle: 'Başkent Dışında Tören, Kutlama ve Karşılamalar …’

Genelgede şu satırlar öne çıkıyor: 

Türk Milletinin temsilcileri olan milletvekillerinin vatandaşlarımızın çeşitli problemlerine muhatap oldukları ve çözüm bekleyen meseleleri kamu kurum ve kuruluşlarına iletmelerinin istendiği bilinmektedir. Bu bağlamda, kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerinin görevleri ile ilgili olarak kendilerine intikal edecek her türlü müracaatla ilgilenmeleri ve mevzuata uygun olarak neticelendirmeleri görevlerinin gereğidir. 

Bu görevlerin yerine getirilmesinde nezaket kurallarına uygun olarak hareket edilmesi ve milletvekillerine devlet protokolündeki konumlarına uygun davranılması ve  otoparklarda araçlarına öncelik sağlanmalı 

Başbakan ve Bakanların katılımıyla yapılacak resmi tören, kutlama, açılış merasimi ile ziyaret programlarının o ilin milletvekillerine önceden haber verilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınacaktır. Programlara katıldıkları takdirde, eski bakanlar ve milletvekillerine de protokolde yer verilmelidir.

Toplumun tüm kesimlerinin katılımının sağlanması bakımından; dini bayramlarda bayramlaşmaların valilik ve kaymakamlıklara ait binalarda veya vali ve kaymakamların belirleyeceği yerlerde yapılması ve bayramlaşmayı müteakip belirlenecek yerlerin ziyaret edilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.”

Görüldüğü gibi milletten, vekiline her halükarda saygı gösterilmesi istenilmektedir.

Milletvekilleri saygıyı hak etmiyor mu?

Bence uykusunda parmak kaldıran bir vekil, bu milleti temsil edemez, etmemeli. Uykusunda parmak kaldıran ve parmak kaldırıp, indirmekten yorulan milletvekili bence bu saygıyı hak etmiyor.

İçişleri Bakanına buradan sormak lazım; Sayın Bakan biliyorsunuz siz vatandaşa takla attırmayı seviyorsunuz. Millet, vekilinin önünde bir de takla atsın mı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..