Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '12

 
Kategori
Eğitim
 

Seminer Dönemi-MEB

Seminer Dönemi-MEB
 

Her yıl eğitim öğretimin bitişini takiben başlayan seminer dönemi bu gün itibariyle başladı. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

Bu dönem diğer dönemlere göre daha yoğun geçecek gibi. Malumunuz eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklere öğretmenlerimizi daha çabuk adapte edebilmek için bakanlığımız uzaktan eğitimle tüm öğretmenleri yetiştirmeye çalışıyor, ne mutlu.

İlk günden arkadaşlarla dikkatimizi çeken bir kaç detayı paylaşmak istiyorum.

Bunlardan ilki sayın bakanın medyayı çok iyi takip ettiği ve öğretmenlerin içinde bulunduğu ruh halini çok iyi tahlil ettiği.

Ancak buna rağmen hiçbir şekilde söylemlerinden vazgeçecek, gönül alacak bir tavır içinde olmayacağı görünüyor. Öyle ki beğenmeyeni başka kurumlara gönderebiliriz modundaydı. Ne güzel o zaman biz de beğenmediğimiz öğrenciyi başka sınıfa hatta başka okula gönderelim ya...Olmaz mı?

Başka bir nokta seminer verecek isimler arasında ülke çapında marka olmuş insanların da bulunuyor olması. Nitekim sayın Doğan Cüceloğlu,  Ahmet Şerif İzgören bu noktada en iyi isimlerdir diyebiliriz.

Bu gün sayın Cüceloğlu'nu dinlerken salondaki herkes kendisinden önce konuşma yapan Bakan'la aralarında üslup konusunda nasıl dağlar kadar fark olduğunu görüp alkışladılar.

Ve günün en önemli ayrıntısı... Telekonferansa katılıp soru soran öğretmen arkadaşlarımızın cesareti beni en çok etkileyen nokta oldu. Her biri kendinden emin, her biri korkusuzca eleştirilerini yaptılar... Çığlıklarını bile bir öğretmen nezaketinde haykırdılar Bakan'a...

Peki bundan sonra ne olur? Hiçbir şey. Çünkü durmak yok yola devam...

 
Toplam blog
: 22
: 984
Kayıt tarihi
: 08.06.12
 
 

1987 Rize Hemşin doğumluyum. KTÜ - Sınıf Öğretmenliği mezunuyum. Halen Rize- Kalkandere'de Sı..