- Kategori
- Türk Mutfağı
Semizotu salatası
kıymeti yüksek işlevleri bence unutulmamalıdır.
Malzemeler:
1 demet semizotu (doğramadan bolsuda yıkayınız)
½ dere otu(doğramadan bolca yıkayınız)
2, 5yemek kaşığı çam fıstığı (teflon tavada hafif yağsız pembeleştirin)
1 diş iri sarmısak (temizlenir, dövülür.)
az tuz , kırmızı pul biber
1/4kilogram yoğurt
2yemek kaşığı zeytinyağı, az tuz
Hazırlanışı
A- cam kapta sarmısak yoğurt az tuz yağ karışrırılır.
B- Başka bir cam kapta temizlenmiş semizotu irice kıyılır , .yoğurtlu karışımla karıştırılır, cam servis tabağına yerleştiriliryıkanmış iri doğranmış dereotu yerleştirilir, dereotunun üstüne fıstıklar konurken biber serpilir servise hazırdır
Her iki cam kaptaki karıştırılır. Kase veya kenarlı salata tabağına yerleştirilir servise hazırdır