Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '12

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Cevizli un kurabiyesi

Cevizli un kurabiyesi
 

Ceviz un kurabiyesine cok yakisiyormus...


Ceviz un kurabiyesine çok yakışıyormuş. Bu kurabiyeler özellikle çok lezzetliydiler. Son zamanlarda yoğun olduğum için kurabiye gibi hamur işlerini fazla yapamadım. Bu şekilde bir şeyi farkettim. Ben vaktim bol olduğundan önceleri bu kadar mutfakta oyalanabiliyormuşum. Şu ara özellikle bütün boş vakitlerimi yemek kitabına ayırdığım için ara sıra hazır bisküvileri alıp bizimkileri şımartıyorum. Ama bu kurabiyeleri tazeyken tadınca yine de ev yapımı her şeyin daha bir güzel olduğunu düşündüm.

Ölçüden bir dolu bir de yarım tepsilik kurabiye çıkıyor. Tarifi Ümit ustanin "Ağız Tadıyla" adlı yemek kitabından uyarladım.
250 g tereyağı (oda ısısında)- ben soya bazlı margarin tercih ettim
2 buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı pudra şekeri + üzerlerine serpmek için 2-3 yemek kaşığı daha
Bir avuç dolusu ceviz içi, ince kıyılmış

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Fırın tepsinizi hafifçe yağlayın veya yağlı kağıt serin. Tereyağı ve pudra şekerini özlenene kadar karıştırın. Karbonat ve tarçın eklenmiş unu ilave edin. Yumuşak ve düz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırıp tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika altları hafifçe kızarana kadar pişirin. Kurabiyeleri ızgara tepside soğutun. Servis tabağına aktarınca üzerlerine pudra şekeri serpin.

Diger tariflerim icin:

www.hafifmutfak.com

 
Toplam blog
: 26
: 877
Kayıt tarihi
: 04.11.10
 
 

Berlin'de yaşıyorum, evliyim ve dört cocuk annesiyim. Yemek kitabi ve blog yazariyim. Bloglar..