Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '13

 
Kategori
Kitap
 

Sen, Sen Adalı Kız, Ah!”

“SİBEL UNUR ÖZDEMİR’İN ÜÇÜNCÜ ÖYKÜ KİTABI OKUYUSUSU İLE BULUŞTU”

İlk kitabı “Belki İstanbul’dayım” 2011 yılında, çocuk öykülerinden oluşan ikinci kitabı “Yüreğimden Tren Geçti” 2013 Ocak’ında yayınlanan Sibel UNUR ÖZDEMİR’in “Sen, Sen Adalı Kız, Ah!” isimli öykü kitabı Ürün Yayınlarından çıktı.

Özdemir, üçüncü kitabının çıkışı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"2013 yılının ikinci yarısında yeni bir kitabımın okuyucusuyla buluşacak olmasının heyecanını yürekten yaşıyor ve bu güzellikleri nasip ettiği için Yaradan'a şükrediyorum.

Kaç milyar kişi nefes alıyorsa yeryüzünde hepsinin bambaşka bir hikâyesi vardır. Her insan hayattır çünkü. Ve her hikâye farklı bir insan.

Geçmişten geleceğe uzanan ve uzanmaya devam edecek geniş bir yelpazedir öykü. Hayatın içinden kopup gelir. İnsanı anlatır her haliyle.

Günler akıp giderken ve bizler o günlerin içinde nefes alıp verirken seviniriz, üzülürüz, kahkahalar atarız, gözyaşı dökeriz, heyecanlanırız, nefret ederiz, çok severiz, düşünürüz, merak ederiz aynı öykü kahramanlarının yaşadıkları hayatları okurken olduğu gibi. Ve kayboluruz sayfalar arasında. Öykü karakterleriyle bütünleşir, kendimizi onların yerine koyarız kimi zaman. Bazen de “İşte” deriz, “işte tam da beni anlatıyor.” çünkü o kadar tanıdıktır ki satırlarda rastladıklarımız.

Öykü ansızın çıkar gelir kendiliğinden. Belki de hayatın her anında öykü potansiyelinin olmasından kaynaklanan bir durumdur bu. İnsan bir gün içinde bile, farkında olmadan birçok öykünün içinden geçer, birçok ruhsal durumu yaşar. Ve işte yaşamın karmaşasında sadece bir bakış, bir duruş gelip öykücüyü bulur ve dışarıda on binlerce hayat akıp giderken bir öykü, bir öykü daha yazdırıverir.

Anlardan oluşur öykü. Yaşamdan, insanlardan beslenir. Yüreğimize dokunur.

Gitmediğimiz, görmediğimiz yerleri ayağımıza getirir, fikir sahibi yapar. Gidip görme arzusu yaratır belleğimizde.

Ufkumuzu açar, düşünme gücümüzü geliştirir. Hayal dünyamızı varsıllaştırır.

An olur bir olayı anlatır bize canlı canlı. An olur durum hakkında bilgilendirir. Uzun olur, kısa olur ve can evinden vurur okuyanı.

İnsana bir şeyleri gösteren, farkındalıkları çağrıştıran ilham perilerinin de hayatın içinde dolaştığını unutmamak lazım. Marifet, ilham perilerinin fısıldadıklarını duyabilmekte, görebilmekte, onu biçimlendirerek hayatın içinden öyküyü bulup çıkarıvermektedir.

Gün olur birbirine benzer yaşananlar. Öyküleşir yerini alır ya bir edebiyat dergisinde ya da bir kitapta. Konu benzerdir ama anlatım farklıdır. Bir insandan diğerine değişir anlatılan. Asıl olan senin “onu” nasıl anlattığındır ve yine “anlattıklarının” okuyucuya ne kadarının, nasıl ulaştığıdır.

İşte ben de “Sen, Sen Adalı Kız, Ah!” isimli öykü kitabımda hayatın içinden geçen on sekiz öyküyü bir araya toplayarak siz okurlarıma ulaştırmak istedim.

Artık ben ve öykülerim, size seslenişimizi duymanızı bekliyoruz.”

 

Kitaba Ulaşım Adresi:

Ürün Yayınları

Dost Kitapevi- Ankara

İmge Kitapevi -Ankara 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..