Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Seni seviyorum demek bu kadar zor mu?

Seni seviyorum demek bu kadar zor mu?
 

Sevgiyi anlatmak bu kadar zor mu? Ayrılırken bile o kadar geçmişi, paylaşımı barındıran birinden bu kadar zor mudur ‘Seni çok seviyorum.’un dudaklardan özgürce dökülmesi. Göğsünü gere gere, korkusuzca. Her seni seviyorum dediğinde stoğundaki seviyorumlar mı eksiliyor bir bir? O kadar çorak mı kalbin? Yüreğini sevgiyle aşkla tıka basa doldurmak istiyorsa karşındaki, bu o kadar büyük bir suç mudur?
- Bana söylemek istediğin bir şey var mı? Arkası dönük kırık bir ses konuşan...
İki dakikalık bir suskunluk... Seni çok seviyorum demeni istiyor biri, onu sahiplenmeni, kabuğunu artık koca bir balyozla kırıp bu ayrılık anında bari göstermeni içini. Yalnızlıkla yaşanan sevgiler istemiyor artık. Yoruldu. Senin bunca yıldır sakladıklarını istiyor, artık saklambaç oyununa son vermeni istediği yüzlerce yakarışta sıkıntıyla üflediğin zamanları hiçe saymak istiyor.
Dudaklarından kısık, savaş halinde, kanadı kırık bir ‘Seni seviyorum’ geliyor. Sanki söze dökülürken tutukluk yapmakla yapmamak arasında kalan sessiz birkaç sözcük daha.
O, hayal kırıklığı tarlasına yeni tohumlar ekerken, birkaç sözcük çıkıyor ağzından. Onu duymadın, başka bir odaya gitmiştin bile çoktan. Geri geldin.
‘Ne dedin? Bir daha söyle.’ dedin.
Çıkmıyor sözcükler artık, zaman gerek, cesaret gerek, artık yorulmuş kalbinin kendine gelmesi gerek.
Senin sabırla beklemen, onunla zaten kopuk olan iletişimini kesmemen gerek. Birbirinizi anlamanız ve bunca fedakarlığa adam gibi aşk gerek.
Çekip gidiyorsun, öfkeli homurtularını da alarak. Önemsenmediğini düşünüyorsun. Gözyaşları kalbini serinletmeye geliyor sen gidince yalnız kalmasın diye. Yüreğinde kırılıyor bir şeyler daha. Parçalanıyor hayatı.
Duygular konuşmak, dile gelmek ister. Kalp anlaşılmak, sevilmek okşanmak ister; küçük bir çocuk gibi şımartılmak... Çok mu sık istiyor? Olsun, bu kadar zor mudur duyguları düşünceleri söze dökmek, iletişime geçmek? Suskunluk ya çirkin bir gürültüye ya da kendi gibi derin bir suskunluğa gebedir. Gürültü sana göre değil, bilirsin; ama suskunluğa suskunluk dayanılmaz bir soğukluk getirir, donarsın. Elleriniz, ayaklarınız, kalbiniz, ruhunuz; ikiniz de donarsınız.
Sevgiyi anlatmak bu kadar zor mudur?

Blog Foto: Callahan

 
Toplam blog
: 132
: 3374
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Odtü mezunu; edebiyat ve sinema düşkünü biriyim. AFSAD’ta fotoğraf, Sinematek’te film yapımı üzer..